Pedeapsă istorică pentru Sadio Mane de la Bayern, după ce și-a pocnit în față un coechipier

0
Publicat:

Sadio Mane l-a lovit cu pumnul pe Leroy Sane la vestiare, după meciul cu Manchester City (0-3) din sferturile Ligii Campionilor. El a fost amendat de club cu 500.000 de euro, cea mai mare amendă din istoria clubului și a suspendat pentru meciul de mâine, cu Hoffenheim.

Sadio Mane și Leroy Sane au fost un incident grav după meciul cu City. Foto EPA EFE
Sadio Mane și Leroy Sane au fost un incident grav după meciul cu City. Foto EPA EFE

Bayern a anunțat că l-a suspendat pe Sadio Mane pentru meciul de campionat cu Hoffenheim, programat sâmbătă, și că i-a aplicat și o amendă. Ulterior s-a aflat și cuantumul sumei pe care Bayern i-a va reține atacantului în vârstă de 31 de ani din salariu: 500.000 de euro! Este cea mai mare aplicată  vreodată de munchenezi unui jucător sub contract cu ei!

Sadio Mane a fost salvat de coechipierul pe care l-a agresat, care i-a rugat pe conducători să nu-l dea afară pe senegalez, dezvăluie Bild. Probabil pentru că s-a simțit și el vinovat, Sane fiind cel care l-a provocat pe Mane în timpul partidei cu formația britanică, strigându-l ”rahat negru”.

L-a mai agresat și pe antrenorul Julian Nagelsmann

Adus vara trecută de la Liverpool, în schimbul a 32 de milioane de euro, senegalezul este recidivist. El a mai avut o astfel de ieșire necontrolată la finalul optimii-retur cu PSG (2-0), de la Munchen. În vestiar, el s-a luat de antrenorul Julian Nagelsmann, căruia i-a cerut socoteală pentru că l-a introdus în joc abia în minutul 83.

Incidentul cu Nagelsmann, demis între timp și înlocuit cu Thomas Tuchel, a fost trecut cu vederea, însă agresiunea îndreptată împotriva coechipierului Sane a fost deja prea mult.  Publicația senegaleză Taggat dezvăluie că, ulterior, Mane i-ar fi cerut scuze și și-ar fi cerut scuze inclusiv în fața coechipierilor.

Trei jucători mai fuseseră sancționați cu 50.000 de euro

Până acum, cea mai mare amendă dată de Bayern Munchen fusese de 50.000 de euro. În urmă cu mai mulți ani, Steffan Effenberg (indisciplină), Philippe Lahm (interviu critic și neautorizat de club) și Frank Ribery (lovirea lui Arjen Robben) erau cei trei jucători sancționați de clubul bavarez.

Bayern a pierdut fără drept de apel partida-tur cu Manchester City din sferturile de finală din Liga Campionilor și are șanse minime de a prinde semifinalele competiției. Returul se dispută săptămâna viitoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite