O dilemă, patru răspunsuri corecte. Ce am învăţat de la Australian Open privind spre antrenorii finaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conchita Martinez şi Goran Ivanisevic au fost introduşi în „Hall Of Fame“-ul tenisului cu câteva zile înainte de a trăi finalele de simplu din loja elevilor lor.
Conchita Martinez şi Goran Ivanisevic au fost introduşi în „Hall Of Fame“-ul tenisului cu câteva zile înainte de a trăi finalele de simplu din loja elevilor lor.

Australian Open 2020 arată, o dată în plus, că nu există o reţetă universală în ceea ce priveşte antrenorul de care un jucător are nevoie pentru a reuşi. Este suficient să priveşti distribuţia celor două finale din probele de simplu.

Campioana Sofia Kenin este antrenată de tatăl său, Alexander. Mezină între finalişti, Sofia are alături omul care o cunoaşte cel mai bine, chiar dacă, în anii de formare, a avut şi sprijinul unui reputat antrenor american, Rick Macci, care şlefuise şi carierele lui Roddick, Capriati sau Şarapova.

Garbine Muguruza a revenit în prim-plan datorită Conchitei Martinez, care îi aduce un amestec câştigător de familiaritate şi valoare. Martinez a parcurs exact aceiaşi paşi în turneele de Mare Şlem, având şi perfecta înţelegere a mediului spaniol.

Pentru Novak Djokovici, adăugarea unui „super-coach“ - în persoana lui Goran Ivanisevici, care îi creşte la fel ca Boris Becker impactul la serviciu, lângă eternul Marian Vajda, omul care i-a urmărit întreaga carieră, dă rezultate o dată în plus. Învinsul său din finală, Thiem, a eşuat însă în parteneriatul cu cel mai de succes tenismen austriac, Thomas Muster. Cei doi au renunţat la colaborare după doar două săptămâni. Dominic nu a simţit chimia cu învingătorul din 1995 de la Roland Garros, explicând simplu: nu a fost nimic în neregulă, dar nu a mers. În schimb, se simte excelent alături de Nicolas Massu, integrat în echipă în februarie anul trecut, a cărui unică performanţă notabilă rămâne titlul olimpic câştigat în 2004.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite