Naşul şi oamenii lui, urmăriţi pentru abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu, preşedinte FRF şi Dumitru Dragomir, şeful LPF
Mircea Sandu, preşedinte FRF şi Dumitru Dragomir, şeful LPF

Subordonaţii lui Mircea Sandu din Comitetul Executiv al FRF au fost chemaţi ieri la DNA pentru a li se transmite învinuirea de abuz în serviciu în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. Comitetul Executiv al FRF este un fel de „guvern“ al fotbalului românesc, cu Mircea Sandu pe post de premier. În afara lui Marius Stan şi a lui Cristi Borcea, care conduc echipe din Liga I, ceilalţi membri ai forului  amintit sunt oameni

Nu de puţine ori s-a spus despre ei că reprezintă „masa de manevră", oameni care ridică mâna după cum li se transmite de la „biroul cu numărul 1". Bineînţeles, acest lucru nu a putut fi dovedit.

La sediul DNA au ajuns ieri 5 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. Ei au stat câte 15-20 de minute, timp în care procurorii DNA le-au transmis faptul că sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi că au două săptămâni să-şi pregătească apărarea.

Sandu vine azi, Dragomir mâine

Tăvălugul a plecat de la o plângere a lui Adrian Mititelu, care a reclamat dezafilierea abuzivă a Universităţii. Procurorii DNA au şi un alt motiv pentru care au deschis această anchetă. Ei vor să afle dacă cei din Comitetul Executiv ştiau că drepturile asupra jucătorilor Craiovei aparţin Fiscului. Pentru că prin dezafilierea Universităţii  fotbaliştii au plecat gratis la alte echipe, iar statul a pierdut circa trei milioane de euro, bani care puteau fi încasaţi de Fisc. La audieri vor ajunge şi capii fotbalului românesc. Mircea Sandu a fost citat pentru astăzi, în vreme ce Dumitru Dragomir, în calitate de vicepreşedinte al FRF, se va prezenta mâine la DNA.

Pe la DNA vor trece şi Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, care la acea vreme făceau parte din Comitetul Executiv al FRF. Cei doi sunt deja reţinuţi pentru luare, respectiv dare de mită. 



Celor patru menţionaţi mai sus li se va aduce şi lor la cunoştinţă învinuirea de abuz în serviciu.

Urmărirea penală - are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea făptuitorilor şi la stabilirea răspunderii acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

Abuz în serviciu - fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiintă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare a intereselor legale ale unei persoane. 

info
ADVIMA20111026_0711
image
ADVIMA20111026_0713
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite