Lionel Messi nu se mai prezintă la națională! Decizia cu care l-a lăsat mască pe selecționerul Scaloni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 36 de ani, Lionel Messi intenționează ca vreme de un an să nu se mai prezinte la meciurile naționalei Argentinei. Decizia sa are legătură cu transferul la Inter Miami.

Lionel Messi se retrage temporar din naționala pe care a făcut-o campioană mondială. Foto Getty
Lionel Messi se retrage temporar din naționala pe care a făcut-o campioană mondială. Foto Getty

Starul sud-american nu a semnat încă un contract cu clubul patronat de David Beckham, dar a anunțat că va juca tricoul lui Inter Miami. Și pentru a-și ajuta familia să se acomodeze în Statele Unite, el a luat o decizie cu care l-a bulversat pe selecționerului Lionel Scaloni și pe fanii campioanei mondiale.

Tabloidul britanic Daily Mirror susține că Lionel Messi își o pauză de națională, timp de un an, astfel încât să fie permanent alături de familia să în timpul acomodării în Statele Unite.

„Messi l-a șocat pe Scaloni. Dar o decizie poate lua numai Federația argentiniană. Este însă de așteptat ca lui Leo să-i fie acordată această permisiune”, scriu britanicii despre fotbalistul care ar urma să debutez la Inter, în Cupa Ligii, împotriva mexicanilor de la Cruz Azul, pe 21 iulie.

Autor a 7 goluri și 3 pase decisive pentru Argentina la Cupa Mondială din Qatar, Lionel Messi anunțase în urmă cu câteva săptămâni ca nu va juca la următoarea ediție a competiției. "Eu cred că nu. Acesta a fost ultimul meu Mondial. Voi vedea, cum merg lucrurile, dar în principiu nu, nu voi merge la următorul Mondial", a afirmat Messi într-un interviu pentru ziarul chinez Titan Sports. Totuși, având în vedere că ediția viitoare a celei mai importante competiții fotbalistice de pe mapamond va fi găzduită de Statele Unite, Mexic și Canada, nu ar fi exclus să-l vedem din nou pe Leo în tricoul naționalei Argentinei, la 39 de ani.

La Miami va fi coleg cu Sergio Busquets

La Inter Miami, echipă patronată de David Beckham, Lionel Messi va fi coleg cu un fost coechipier de la fosta mare echipă a Barcelonei. Americanii au reușit să-l convingă pe Sergio Busquets, jucător cu peste 700 de meciuri în tricoul blau-grana, să se mute peste Ocean.

Următoarea mutare pentru Inter Miami este să aducă un antrenor. Potrivit presei din SUA, "alesul" este Gerardo “Tata” Martino (60 de ani). Leo Messi și tehnicianul argentinian au mai colaborat la FC Barcelona (2013-2014) și la naționala Argentinei (2014-2016).

Inter Miami, un nou eșec în MLS

Inter Miami a pierdut fără drept de apel ultimul meci jucat în MLS, 1-4, pe terenul celor de la Philadelphia Union.

Fără antrenor și fără superstarul argentinian, trupa patronată de David Beckham a ajuns la 7 înfrângeri consecutive în campionat. După 18 runde, cei de la Inter Miami au doar 15 puncte și se află pe ultimul loc în Conferința de Est.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite