Hari Dumitraş, despre meciurile României cu marile puteri, de la CM de Rugby: "Dacă vor putea să ne dea cu terenul în cap, o vor face!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de rugby n-a lipsit de la niciun turneu final de Cupă Mondială, fiind alături de reprezentativa de handbal feminin, singura naţională tricoloră care se poate lăuda cu un o asemenea performanţă.

„Stejarii” vor pleca miercuri în Anglia, unde au o misiune extrem de dificilă într-o grupă cu Franţa, Irlanda, Italia şi Canada, iar preşedintele Federaţiei, fostul mare rugbyst Haralambie Dumitraş, a dezvăluit la „Adevărul Live” ce obiective au rugbyştii noştri.
„ În primul rând ne dorim să facem un rugby de calitate, pentru a putea aduce din nou nume mari la Bucureşti. Dacă nu te prezinţi bine la competiţie nu vine nimeni din echipele de top să joace contra ta, deoarece nu eşti un nume respectat. În planul rezultatelor, vrem o victorie contra Canadei, dar vom forţa şi o surpriză, cu Italia. Trebuie să fim realişti şi să conştientizăm faptul că între noi şi Franţa sau Irlanda este un decalaj foarte mare valoric, dar vom trage de fiecare punct. Problema este că echipele mari nu îşi permit accidente şi tratează jocurile foarte serios. Dacă vor putea să ne dea cu terenul în cap, o vor face”, a declarat Hari Dumitraş, care a participat la două Cupe Mondiale, în 1987 şi 1991, la ultima dintre ele reuşind un eseu cu Fiji. Cu două victorii la această Cupă Mondială, România s-ar califica direct la următoarea ediţie, care va avea loc în Japonia, în 2019, ceea ce ar reprezenta o premieră pentru „stejari”.
Faţă de ultima ediţie a Cupei Mondiale, cea din 2011, din Noua Zeelandă, unde România nu a obţinut niciun punct, echipa se prezintă acum diferit. „În primul rând fizic este mult mai bine pregătită. Apoi, avem un nucleu de jucători cu experienţă, avem 7-8 în Franţa, unul în Anglia, care au ajuns la maturitate, iar lângă ei sunt destui tineri, capabili să crească”, a explicat Hari Dumitraş. Pe lângă aceştia, în lotul României sunt şi patru sportivi străini: Paula Kinikilau (Tonga), Otar Turaşvili (Georgia), Johanes Van Herdeen (Africa de Sud) şi Michael Wiringi (Noua Zeelandă). „I-am luat pentru că au adus un plus valoare. Vin din ţări cu un rugby dezvoltat, joacă în România, s-au adaptat aici şi au luptat de la bun început cu ambiţie pentru titularizare”, a spus preşedintele FR de Rugby. România are şi un selecţioner străin, pe galezul Lynn Howells, al cărui contract expiră după Mondiale. „Am discutat deja o variantă de prelungire, dar acum ne concentrăm pe ce va fi în Anglia”, a mai afirmat Hari Dumitraş.
El a mai mărturisit că atu-ul Românie este pachetul de înaintare, dar îmbucurător este faptul că echipa încearcă să alterneze jocul acestuia cu liniile dinapoi. „Tongolezul Kinikilau mânuieşte foarte bine balonul. Noi ar trebui să facem un joc pentru Cătălin Fercu. El este un jucător de o mare valoare, care poate sparge orice apărare”, a mai spus Hari Dumitraş. El e sigur că o echipă din Europa va ajunge în finala Cupei Mondiale: „Anglia joacă în faţa propriilor suporteri, dar Irlanda are o echipă foarte bună în acest moment. Noua Zeelenadă este socotită mare favorită, mai e şi Australia, mie mi-ar plăcea ca şi Argentina să ajungă sus” 

Cupa Mondială de Rugby va fi transmisă în România de Digisport

Programul României la Mondiale
23 septembrie România – Franţa Londra
27 septembrie România – Irlanda Londra
6 octombrie România – Canada Leicester
11 octombrie România – Italia Exter

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite