David Popovici și restul lumii. O nouă medalie de aur la Campionatele Naționale în bazin scurt

0
Publicat:

David Popovici a câștigat astăzi proba de 200 de metri liber în cadrul Campionatelor Naționale în bazin scurt. După victoria de ieri de la 100 m liber, înotătorul-fenomen va avea prilejel să-și mai adauge două în palmares, la 100 m mixt (sâmbătă) și 50 m liber (duminică).

David Popovici se pregătește pentru Europenele din decembrie. Foto Profimedia
David Popovici se pregătește pentru Europenele din decembrie. Foto Profimedia

Calificat în finală cu cel mai bun timp, David Popovici a reușit o cursă perfectă, terminând cu peste două secunde avans față de locul secund, ocupat de Vlad Stancu. David a condus în permanență cursa la Campionatele Naționale de înot, iar la jumătatea cursei avea peste o secundă și jumătate față de Stancu. Și a doua parte a cursei a fost la discreția lui Popovici. A terminat cursa cu un timp de 1:47.20, în timp ce Vlad (cel de-al doilea înotător român care e calificat la Olimpiada de la Paris) a venit la 1:45.38.

Competiția din aceste zile este o încălzire pentru Campionatele Europene în bazin scurt, concurs care va avea loc între 5 și 10 decembrie, tot la Otopeni. Acolo, misiunea lui David Popovici va fi infinit mai grea, urmând să participe și britanicii Matt Richards (campion mondial la 200 m liber în 2023 la Fukuoka), Tom Dean (campion olimpic în proba de 200 m liber la Tokyo).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite