Ce mănâncă fotbaliștii: bucătarul FCSB-ului a prezentat meniul echipei și alimentul primit de la mama lui Becali

0
Publicat:

Dacă vrei ca organismul tău să dea randamentul unui Lamborghini, trebuie să pui „combustibil“ de calitate în el. Iată o vorbă care ne arată principiul după care se ghidează sportivii de performanță și, în general, cei care sunt preocupați de sănătatea lor. Pentru că alimentația corectă contează enorm și nu degeaba se spune că „ești ceea ce mănânci“.

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

În campionatul nostru intern, FCSB tocmai și-a creat un avans istoric, după cum Adevărul a arătat aici și impresia generală e că formația din Berceni defilează spre primul titlu după 9 ani. Desigur, un asemenea succes e format din foarte multe piese, precum un puzzle. Cu siguranță însă, nutriția corectă joacă un rol foarte important în rezultatele unor sportivi de performanță. De aceea, Orange Sport a realizat un material cu Marius Falan, bucătarul roș-albaștrilor de 30 de ani! De când, FCSB era Steaua și se pregătea la Forban în celebrele stagii montane.

Cu siguranță, odată cu trecerea anilor, obiceiurile alimentare s-au schimbat. Dar, în continuare, se acordă o importanță aparte la cele mai mici detalii privind meniul săptămânal al fotbaliștilor, după cum a povestit bucătarul FCSB-ului.

Ce a declarat Marius Falan la Orange Sport?

*Meniul e variat şi diversificat, în fiecare zi încercăm să le facem altceva, să-i surprindem. Suntem între ciocan şi nicovală, trebuie să le acoperi şi necesarul caloric, carbohidraţi, după antrenament. Trebuie să faci şi preparate pentru sportivi, că nu poţi să le dai ca la nuntă. E în funcţie de antrenamentele pe care le au.

*E un ciclu săptămânal, trebuie să le reduci carbohidraţii la început de săptămână, să le creşti pe finalul săptămânii pentru a le da energie. După antrenament, efort susţinut să-i încarci cu proteină. Şi pe lângă toate astea, să încerci să-i şi surprinzi,să nu-i plictiseşti, să le faci aceleaşi preparate. După meci le permitem, le mai facem un hamburger, pizza, un caşcaval pane, râvnitul căşcaval pane.

*Patronul nostru (n.r. – Gigi Becali) le permite să ia mâncare acasă tocmai pentru a evita servitul mesei prin diverse locaţii care nu le-ar face bine ca sportivi. Tocmai pentru a fi sigur că manancă corect, bine, le-a dat voie să ia. Ne trimite brânză făcută de dânsul şi de mama dânsului. Spunea <<Mama face brânza, să ai grijă să mănânce băieţii>>.

*Acum mult timp luam mezeluri de la market şi a zis <<Măi tată, astea sunt cancer, nu mai daţi în viaţa voastră băieţilor. Mergeţi şi luaţi de la....>>, la preţ triplu şi de atunci mănâncă, pe partea de mezeluri, mezeluri de mare caltate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite