Adevăratul patron al Rapidului e tot Adrian Zamfir! El negociază cu investitorul italian interesat de club
0Giuleştenii au primit dreptul de a juca în Liga I şi ar putea intra pe mâna unui investitor italian. Acesta negociază cu Adrian Zamfir, adevăratul patron al clubului, cu 99, 72 la sută dintre acţiuni.
Prima veste bună pentru rapidişti a venit de la Lausanne, Tribunalul de Arbitraj Sportiv anunţând o decizie favorabilă în cazul echipei din Giuleşti, care va putea juca în Liga I. Nedreptatea făcută Rapidului nu a condus, încă, la demiterea lui Viorel Duru, directorul comisiei de licenţiere din cadrul FRF, cel care a susţinut sus şi tare că giuleştenii nu sunt eligibili pentru primul eşalon. Singurii ţapi ispăşitori au fost găsiţi membrii Comisiei de Apel de la licenţiere, înştiinţaţi de preşedintele FRF Răzvan Burleanu că sunt puşi pe liber.
Verdictul TAS-ului nu a declanşat o horă a bucuriei în Giuleşti, pentru că problemele financiare rămân şi sunt acute. Jucătorii şi angajaţii n-au văzut un salariu de luni bune, unora dintre fotbalişti le expiră contractul, şi chiar antrenorul Viorel Moldovan e la final de angajament. Rapidul are nevoie urgentă de bani şi de mai mulţi fotbalişti, dacă vrea să bifeze o prezenţă onorabilă în Liga I.
Tot Zamfir e patron în Giuleşti: are 99,72 la sută
Salvarea echipei „vişiniii” ar putea veni din străinătate. Un investitor italian s-a declarat interesat de preluarea clubului de la patronul Adrian Zamfir, care nu a pasat niciodată acţiunile unor suporteri, aşa cum s-a vehiculat. Renzo Rossi, fost secund şi director sportiv în Giuleşti, în mandatele lui Bergodi şi Sabău, a afirmat la DolceSport: "Pot să confirm că domnul Zamfir a semnat un precontract cu o persoană din străinătate pentru a vinde clubul. E o persoană din Italia, din fotbal. Nu va fi Taher doi, vor fi investiţii foarte echilibrate. Noul finanţator ştie foarte bine care sunt problemele Rapidului. Vrea să fie totul confidenţial până se oficializeaza tot. Trebuie să punem tot la punct. Bază, echipă, antrenori, tot”. Şi Adrian Zamfir a confirmat negocierile cu italianul: “Am semnat un precontract de vânzare al Rapidului. Când totul se va finaliza, vom face publice detaliile”.
Zamfir nu a cedat acţiunile Rapidului unor suporteri, informaţia fiind doar “praf în ochii” fanilor, pentru a detensiona atmosfera într-un moment în care toată lumea se revoltase împotriva patronului. În momentul de faţă, conform Registrului Comerţului, structura acţionariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează clubul giuleştean, este următoarea: Adrian Zamfir - 99,72 la sută, Asociaţia Fotbal Club Rapid - 0,25 la sută şi Jean Valvis - 0,003 la sută. Pe de altă parte, o eventuală tranzacţie între Zamfir şi italian trebuie aprobată şi de administratorul judiciar Cristina Andronache.
Dacă nu Moldovan, atunci Sabău
Renzo Rossi, care va ocupa o funcţie însemnată în cadrul clubului în cazul în care tranzacţia cu italianul se va produce, îi va propune un contract nou lui Viorel Moldovan. Dacă nu se ajunge la o înţelegere cu Moldo-gol, următorul antrenor agreat de Rossi e Ioan Ovidiu Sabău. Cert este că rapidiştii vor susţine astăzi, pe stadionul Giuleşti, primul antrenament al noului sezon, care va fi condus de Viorel Moldovan. De mâine, giuleştenii pleacă într-un cantonament la Poiana Braşov, iar pe 16 iulie e programat meciul cu CSU Craiova, contând pentru nou înfiinţata Cupă a Ligii.
Şi mie îmi expiră contractul, dar dacă am rămas în Liga I aş mai juca un an Daniel Pancu, atacant Rapid
200.000 de euro, datorie la LPF
Rapid îşi mai poate regla situaţia financiară cu ajutorul banilor care vin din drepturile TV. Totuşi, din prima tranşă de 425.000 de euro, LPF vrea să-şi recupereze o datorie de 200.000 de euro. Sunt bani cu care Liga a împrumutat clubul la începutul sezonului trecut, după ce giuleştenii au câştigat meciul de baraj cu Chiajna. Rapid ar mai avea de primit 300.000 de euro de la Astra, pe Ioniţă, şi se mai bazează în Liga I pe 400.000 de euro de la sponsori, ca urmare a închirierii “inelului” publicitar din jurul tribunelor.