VIDEO Hollywoodul, „paralizat“ de botox
0
Staruri precum Nicole Kidman şi Meg Ryan recurg în exces la proceduri estetice. Intervenţiile au denaturat multe chipuri celebre odinioară pentru perfecţiunea lor. Botoxul oferă iluzia tinereţii, dar există şi reversul medaliei. Substanţa „împietreşte“ fizionomiile, iar actriţele devin incapabile să mai interpreteze expresiv un rol.
Showbizul este o industrie exigentă. Atât aspiranţii la celebritate, cât şi vedetele consacrate trebuie să se menţină în anumiţi parametri, care exclud, de regulă, îmbătrânirea.
Mai citeşte şi:
Idolii de la Hollywood: Thomas Mapother IV și Issur Danielovitch
VIDEO "The Hurt Locker" primeşte Oscarul pentru cel mai bun film / Vezi lista completă a câştigătorilor
În secolul trecut, starurile marelui ecran se supuneau unor proceduri dureroase: sunt notorii intervenţiile stomatologice pentru remodelarea maxilarelor Ritei Hayworth sau rinoplastia şi implanturile la nivelul bărbiei, care au transformat chipul legendarei Marylin Monroe.
Starurile contemporane au la dispoziţie metode variate de ajustare şi întinerire. De multe ori însă, excesele duc la efecte inverse decât cele scontate: numeroase vedete nu mai prezintă interes pentru producători din cauza fizionomiilor nenaturale sau „împietrite" pe care şi le-au creat.
Din ce în ce mai multe voci din sfera criticii de film denunţă degenerarea actului artistic, din cauza toxinei botulinice: actorii nu mai sunt capabili să redea emoţii sau să confere expresivitate personajelor pe care le interpretează. Una din remarcile celebre ale regizorului Alfred Hitchcock a fost aceea că „cel mai minunat efect special este prim-planul unei feţe umane".
Cariere în declin
Un exemplu celebru în industria filmului este cel al talentatei Nicole Kidman. La 42 de ani, cariera actriţei australiene se află într-un punct mort din cauza freneziei cu care a recurs la injecţiile cu botox. Cu faţa complet „încremenită", Kidman a contribuit la eşecul peliculei „Australia", în anul 2008.
Soarta filmului regizat de Baz Luhrmann a fost pecetluită de „incapacitatea actriţei din rolul principal de a-şi mişca faţa", cum nota nemilos critica de specialitate. Într-o situaţie similară se află şi actriţa americană Meg Ryan (48 de ani), care nu a mai primit de ani de zile roluri semnificative, din cauza unor intervenţii estetice care au făcut-o de nerecunoscut.
1. Meg Ryan nu mai primeşte roluri importante în filme ; 2. Madonna a devenit aproape de nerecunoscut ; 3. Carla Bruni prezintă semnalmentele abuzului de botox

În sfera muzicală, Madonna este exemplul perfect de întinerire artificială. Invidiata „prospeţime" a tenului pe care o afişează vedeta de 51 de ani se datorează numeroaselor proceduri estetice de remodelare a feţei. Interpreta americană este din ce în ce mai des motiv de bârfă în tabloide din cauza „unghiurilor bizare" surprinse de camerele foto ale paparazzilor pe fizionomia ei.
Şi pentru un fost top model e dificil să accepte efectele trecerii timpului, mai ales după ani de zile în care a fost considerat un etalon în materie de frumuseţe. Cea mai recentă victimă a botoxului este Carla Bruni-Sarkozy (43 de ani), prima doamnă a Franţei.
Considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, soţia preşedintelui Nicolas Sarkozy a fost fotografiată recent într-o ipostază deloc avantajoasă. În ciuda machiajului abundent, chipul împietrit şi tumefiat al lui Bruni trăda recente intervenţii estetice cu botox, demascate cu promptitudine de câţiva experţi londonezi citaţi de cotidianul „Daily Mail".
Seninătate paralizantă
Botoxul paralizează musculatura şi permite întinderea uniformă a pielii şi este una dintre cele mai populare substanţe printre amatorii de intervenţii estetice. Persoana injectată capătă un aspect „seren" şi nu mai poate produce riduri sau cute de expresie. Sunt afectate în general vedetele trecute de prima tinereţe precum Demi Moore (47 de ani) şi Courteney Cox (45 de ani), sau cântăreţe precum Cher (63 de ani) şi Kylie Minogue (41 de ani).
Riscuri
Şi personajele mondene din România recurg la diverse intervenţii, mai mult sau mai puţin reuşite. Un exemplu în acest sens este cel al Ginei Pistol, care a ajuns recent pe masa de operaţie pentru extirparea unor chisturi de silicon formate în interiorul buzelor.
"Cel mai reuşit efect special este prim-planul unei feţe umane."
Alfred Hitchcock
cineast
„Lecţii" de amor cu Mihaela

Mihaela Rădulescu (foto), amfitrioana concertului Mandinga, „Historia de un Amor", le-a oferit „lecţii" de iubire celor peste 3.000 de spectatori prezenţi duminică, la Sala Palatului din Bucureşti, cu toate că ea însăşi a trecut până acum prin trei divorţuri.
„Nu se cunoaşte o forţă mai mare ca amorul", şi-a început discursul vedeta TV. Mihaela Rădulescu şi-a luat în serios rolul de povestitor şi le-a vorbit spectatorilor despre prima dragoste, care nu se uită niciodată, dar care „rareori se duce până departe".
„Peste ea se aşază o alta şi încă una şi de fiecare dată e ceva care stă împotriva noastră", a adăugat aceasta, invocând motivele pentru care se destramă o relaţie: persoanele care ne fură dragostea sau lucrurile stupide.
„În general, poveştile de dragoste n-ar trebui făcute istorie, ci ar trebui ţinute în prezent şi ţinute până la capăt", a spus Mihaela
Rădulescu.
Structurat în trei părţi, spectacolul celor de la Mandinga a început în Cuba anilor '60, cu piese precum „Guantanamera" şi „Che Guevara", după care acţiunea s-a mutat la Miami, în anii '80, pe ritmurile unor melodii ca „La vida es un carnaval" şi „El Cantate". În final, povestea a ajuns în România zilelor noastre.