Richard Hammond, criticat după ce a sugerat în show-ul „The Grand Tour“ că bărbaţii care mănâncă îngheţată sunt gay
0Prezentatorul TV Richard Hammond a generat un val de critici după ce i-a spus unuia dintre colegii lui, Jeremy Clarkson, în cadrul emisiunii „The Grand Tour“, că nu mănâncă îngheţată, deoarece „acest lucru reprezintă ceva care ţine de faptul de a fi heterosexual“, sugerând astfel că bărbaţii care consumă acest aliment sunt homosexuali, informează The Guardian.
Richard Hammond, care prezintă „The Grand Tour“ alături de Jeremy Clarkson şi James May, a făcut declaraţia în cel de-al şaselea episod din primul sezon al emisiunii, care a fost difuzat pe serviciul online Amazon Prime pe 23 decembrie.
În acel episod, în faţa publicului aflat în studio, Jeremy Clarkson a arătat o imagine din interiorul unui Rolls Royce, spunând că acel spaţiu ar avea o singură problemă – aceea că nu ar permite savurarea unei îngheţate de ciocolată pe băţ.
„Este în regulă. Nu mănânc îngheţată. Are legătură cu faptul că sunt heterosexual“, a spus Richard Hammond.
Jeremy Clarkson şi James May au părut luaţi prin surprindere de comentariul colegului lor, în timp ce mai mulţi membri ai publicului din studio au aplaudat.
„De cel îl aplaudaţi? Ce vrei să spui? Toţi copiii sunt homosexuali?“, a intervenit Jeremy Clarkson, după care Richard Hammond şi-a susţinut opinia şi l-a ironizat pe colegul său, afirmând că acesta nu îi înţelege punctul lui de vedere şi precizând că se referă la bărbaţii care consumă îngheţată, nu la copii.
„Am dreptate. Nu îmi vine să cred că nu înţelegi. Este simplu. Este evident“, a mai spus Richard Hammond.
🤗 hello & here's the full richard hammond 'ice creams are gay' piece and yeah, it's awful pic.twitter.com/JhDisRsc1Q — Ollie Cole (@ProducerOllie) 26 decembrie 2016
Richard Hammond, taxat de fani pentru afirmaţiile homofobe
Dialogul coprezentatorilor „Grand Tour“ a fost criticat pe Twitter de mai multe persoane, între care s-a numărat şi Olly Alexander, solistul grului britanic Years & Years, dar şi muzicianul Neil Milan.
„Când chiar şi Jeremy Clarkson crede că bigotismul tău este derutant, ştii că eşti un idiot. Homofobie la un show automobilistic“, a scris Neil Milan pe Twitter.
Un alt utilizator Twitter l-a criticat pe Richard Hammond pentru că a ales să îşi folosească platforma pentru a face câteva glume inutile despre un grup marginalizat, folosind „stereotipuri care nici măcar nu există“.
Până la ora transmiterii acestor informaţii, Richard Hammond nu a răspuns criticilor publicate pe Twitter.
Amazon pierde venituri din cauza descărcărilor ilegale ale episoadelor „The Grand Tour“
Amazon a plătit 160 de milioane de dolari pentru a produce trei sezoane ale emisiunii „The Grand Tour“, ale cărei vedete sunt cei trei foşti prezentatori ai show-ului de televiziune „Top Gear“ - Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May -, după ce Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC în martie 2015“.
Potrivit estimărilor companiei Muso, Amazon a pierdut venituri de până la 3,2 milioane de lire sterline per episod în Marea Britanie, din cauza descărcărilor ilegale. Chris Elkins, directorul departamentului comercial al companiei, a spus: „Acesta este cel mai descărcat program TV în mod ilegal din toate toate timpurile. Depăşeşte orice limite ca amploare“.
„Descărcările ilegale de la «The Grand Tour» le-au depăşit pe cele generate de cele mai populare seriale clasice de televiziune, precum «Urzeala tronurilor/ Game of Thrones», în ceea ce priveşte totalul de descărcări de pe toate platformele. Monitorizăm mii de campanii online şi aceasta iese în evidenţă“, a adăugat el.
Un purtător de cuvânt al grupului Amazon a precizat: „«The Grand Tour» a devenit show-ul TV a cărui premieră a obţinut cea mai mare audienţă din toate timpurile pe Amazon Prime Video, doborând recorduri în lumea întreagă“.
Potrivit Consumer Intelligence Research Partners, Amazon Prime avea 63 de milioane de abonaţi în iulie 2016, cu 19 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2015, deşi, potrivit altor companii, doar două milioane dintre ei se află în Marea Britanie. Amazon a sperat că acest serial va atrage mai mulţi abonaţi către acest serviciu pe bază de abonament.
În martie 2015, Jeremy Clarkson a fost concediat de BBC în urma unei „agresiuni fizice neprovocate şi a unor atacuri verbale“ asupra unuia dintre producătorii emisiunii „Top Gear“ şi după o serie de scandaluri determinate de comentarii rasiste şi sexiste făcute de prezentatorul emisiunii.
Un remake al emisiunii „Top Gear“, fără Clarkson, Hammond şi May, prezentat de Chris Evans şi actorul american Matt LeBlanc, a fost difuzat de BBC în acest an, însă audienţa sa a înregistrată o scădere dramatică faţă de aceea a show-ului original. Chris Evans a anunţat că nu va reveni în al doilea sezon, la doar câteva ore după difuzarea ultimului episod din primul sezon, difuzat în iulie. Următorul sezon al emisiunii „Top Gear“ va fi prezentat de Matt LeBlanc.