Nicu Alifantis îl apără pe Tudor Gheorghe în faţa criticilor: „Dacă nu poţi vedea frumuseţea artei, musai trebuie să-ţi scoţi bârna din ochi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Alifantis FOTO David Muntean
Nicu Alifantis FOTO David Muntean

Nicu Alifantis (65 de ani) îl apără pe Tudor Gheorghe (74 de ani), după ce rapsodul a fost acuzat că face propagandă pro-comunism şi critică Uniunea Europeană în spectacolul „Degeaba 30“, difuzat recent de Televiziunea Română.

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, l-au criticat dur pe Tudor Gheorghe pentru spectacolul intitulat „Degeaba 30“, difuzat pe 26 ianuarie de TVR. 

Contactat de „Adevărul“, Tudor Gheorghe a declarat că, în faţa criticilor şi a acuzaţiilor, preferă să aplice vorba populară „câinii latră, caravana trece“ şi a negat cu vehemenţă că ar face propagandă comunistă în spectacolele sale.

Folkistul Nicu Alifantis a scris pe Facebook un mesaj în care îi cere iertare rapsodului şi spune că „frumuseţea artei nu se mai vede din cauza bârnei din ochi“. 

„Dacă nu poţi vedea frumuseţea artei, musai trebuie să-ţi scoţi barna din ochi. Iertare, domnule Tudor Gheorghe!“, a scris folkistul. 

Amintim că, în 2014, Tudor Gheorghe l-a susţinut pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. În acelaşi an, după ce Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spălare de bani, Tudor Gheorghe a transmis un mesaj de susţinere postului Antena 3, iar la acel moment, tatăl cântăreţului, Ilie Gheorghe, a refuzat să creadă că fiul său a făcut asemenea declaraţii şi s-a arătat deranjat că numele său este folosit „în campania de salvare a unui comunist murdar“.

Într-un interviu pentru „Adevărul“ din octombrie 2018, întrebat dacă a avut probleme din cauza faptului că tatăl a fost deţinut politic, Tudor Gheorghe a răspuns: „Tatăl meu a fost condamnat politic 22 de ani, pe timpul comuniştilor, iar eu atunci am terminat un institut de teatru şi am ajuns ce sunt. Nu am avut probleme. Tu crezi că cei de la cadre nu ştiau, dar au zis: «copilul are talent, lăsaţi-l, mă, în pace, ce vină are el». Au fost oameni care mi-au şi atras atenţia la un moment dat: «Opreşte-te, nu mai spune, că nu e bine» Se face o mare confuzie între Securitatea torţionară, care te aştepta să spui un banc cu Ceauşescu şi să te ia să te bată, şi Securitatea statului. Şi pe mine oameni aleşi, oameni deştepţi din acea Securitate m-au ocrotit. Eu am fost mai mult plecat în străinătate înainte de ‘89 decât după“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite