Mihaela Rădulescu, la 46 de ani: „Am ales să trăiesc cu detaşarea păsării călătoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Rădulescu este una dintre cele
mai cunoscute vedete ale României FOTO Arhivă
Mihaela Rădulescu este una dintre cele mai cunoscute vedete ale României FOTO Arhivă

Mihaela Rădulescu împlineşte 46 de ani. Cu o carieră de invidiat în mass-media din România, vedeta s-a remarcat recent prins prisma catalogării homosexualilor drept „anormali“, dar şi prin relaţia cu Felix Baumgartner. În trecut, aceasta a practicat sportul de performanţă, a lucrat ca sofer de taxi şi a avut relaţii cu oameni importanţi.

Mihaela Rădulescu îşi petrece ziua de naştere alături de Felix Baumgartner, după ce, recent, l-a serbat pe fiul său, Ayan, care a împlinit 11 ani. „«Everybody wants a flame, but they don’t wanna get burnt. So, today it’s my turn! Days like this lead to nights like this... lead to love like ours. La la la. That’s a song, but it seems to tell the story of this moment, when it’s my turn to be happy» (Bonfire Heart - James Blunt). Căci am si eu o zi ca tot omul, când stau la pupat şi la primit gânduri bune, dar mă şi întorc cu ochii sufletului spre familia mea, părinţii mei... ca să le mulţumesc pentru că m-au pus pe direcţia bună a vieţii. Să am viaţă, deci“, a scris vedeta pe Facebook.

Mihaela Rădulescu, şoferiţă de taxi şi şefă de cabinet la Senatul României

Născută Andreea Ţigănaşu, Mihaela Rădulescu este originară din Piatra Neamţ, dintr-o familie de tineri studenţi, viitori profesori, care la vârsta de 19-20 de ani aveau deja doi copii. Pe lângă şcoală, Mihaela a fost preocupată de sport astfel că timp de zece ani a practicat gimnastica ritmică de performanţă la Clubul Sportiv din Piatra Neamţ. A frecventat cursuri la patru facultăţi bucureştene (trei ani de I.E.F.S., doi ani de filologie, unul de psihologie şi trei ani regie la Facultatea de Artă Hyperion), dar nu a absolvit niciuna dintre ele.

Iniţial a avut mai multe locuri de muncă, fiind antrenoare de gimnastică aerobică şi fitness, şofer de taxi, secretara primului purtător de cuvânt al Guvernului de după Revoluţie, referent la Biroul de Relaţii Externe şi Protocol la Senat, şefă de cabinet la Senatul României, prezentatoare a programului de noapte de la barul hotelului Intercontinental, director al Festivalului Internaţional de Film Dakino şi coorganizator a două ediţii ale concursului de modele „Look of the Year“ al agenţiei Elite.

Întâlnirea cu televiziunea s-a produs la sfârşitul anului 1994, atunci când a debutat la „Tele7abc“, prima emisiune realizată fiind „Nocturna pe 16 mm“. A urmat „Weekend abc“, o producţie de divertisment care avea loc în fiecare duminică, timp de patru ore. A făcut apoi trecerea la Pro TV unde a lucrat nouă lui ca redactor-reporter pentru matinalul lui Florin Călinescu. După Pro TV, Mihaela Rădulescu a mers la Antena 1 unde a realizat timp de şapte ani emisiunea „Duminica în familie“. Vedeta a regizat toate ediţiile emisiunilor de sport extrem şi divertisment premiate de Asociaţia Profesioniştilor din Televiziune şi Radio, fiind primul jurnalist român care a transmis în direct, pentru televiziune, de la decernarea Premiilor Oscar, în 1998. Recent, a făcut parte din masa juriului emisiunii „Românii au talent“, de la Pro TV.

În paralel s-a implicat în multe campanii umanitare: împotriva traficului de fiinţe umane, împotriva migraţiei şi a consumului de droguri şi a realizat un reportaj cu militarii din Irak. În 2007, Mihaela Rădulescu a lansat prima ei carte, „Despre lucrurile simple“, o combinaţie de eseuri şi autobiografie. În 2009 revine cu „Nişte răspunsuri, iar în 2011 cu „Întreabă-mă orice“. Mihaela Rădulescu este singura femeie din România cu patru titluri de „Femeia Anului“, premii obtinuţe în special pentru implicarea în activităţi umanitare, şi cinci premii APTR.

Istoria relaţiilor Mihaelei Rădulescu

Vedeta şi-a dobândit numele de Rădulescu după mariajul cu primul soţ, Bogdan Rădulescu, pe care l-a cunoscut la vârsta de 18 ani, dar alături de care a stat doar şase luni. Mai târziu, acesta a avut o relaţie cu Ştefan Bănică Jr, de care s-a despărţit din cauza infidelităţii cântăreţului, dar şi din cauza caracterului său violent, după cum a spus chiar ea, ca mai apoi să se căsătorească cu Elan Schwartzenberg cu care are un copil, pe Ayan. În primăvara lui 2009, după divorţul de omul de afaceri de origine israeliană, secondat de un scandal mediatic de amploare, Mihaela Rădulescu a anunţat că se retrage din lumina reflectoarelor şi că se mută cu fiul său în sudul Franţei, la Monaco, din dorinţa de a-i oferi acestuia mult mai multă linişte şi protecţie.

Mihaela Rădulescu şi Elan Schwartzenberg FOTO Mediafax

Mihaela Rădulescu şi Elan Schwartzenberg FOTO Arhivă

După ce a divorţat de Elan Schwartzenberg, al cărui nume şi l-a păstrat în acte, Mihaela Rădulescu a început o relaţia cu prezentatorul emisiunii matinale de la Antena 1, Dani Oţil, care este cu 11 ani mai tânăr decât ea. În cele din urmă, şi această relaţie a eşuat. După despărţirea de Dani Oţil, despre care prezentatorul TV de la Antena 1 spune că a fost una de comun acord, Mihaela s-a apropiat foarte mult de paraşutistul austriac Felix Baumgartner, iar cei doi au început să se iubească „nebuneşte“.

image

Mihaela Rădulescu, alături de Felix Baumgartner FOTO Arhivă

„O femeie care nu se bazează pe intuiţie e proastă“

„Am ales să trăiesc cu detaşarea păsării călătoare: dacă e anotimpul fericirii mele, stau şi-i ofer lecţii gratuite de zbor... Dacă vine ceaţa, şi peste ceaţă, frigul, şi peste frig, îngheţul, plec cât pot de repede în zări calde, ca să nu mor iubind“, îşi descrie ea felul în care trăieşte dragostea. „O femeie care nu se bazează pe intuiţie e proastă, nu înţelege ce capital extraordinar e intuiţia feminină“, mai zice vedeta.

Controversa iscată în jurul comunităţii de homosexuali

În aprilie 2015 a postat pe blogul personal un articol, denumit „Adam şi Eva (Toleranţa pe la spatele normalităţii)“, în care a atacat homosexualii, considerându-i „anormali“, menţionând că aceştia ar trebui să nu se afişeze în public şi spunând că nu ar vrea să-şi vadă copilul „nici gay, nici terorist, nici cerşetor, nici drogat, nici depresiv“. Pentru declaraţiile sale a fost criticată de mai multe vedete din România, iar revista „Elle“ a încetat colaborarea cu ea.

Mihaela Rădulescu a realizat interviuri cu personalităţi marcante din România, din toate domeniile, dar şi cu personalităţi internaţionale precum Benjamin Netanyahu, Phil Collins, trei laureaţi de premiu Nobel (printre care Orhan Pamuk), Catherine Deneuve, Harvey Keitel, Robert de Niro, Quentin Tarantino, Johnny Depp, Julio Iglesias, Marie France Ionesco, Emir Kusturica etc. A realizat patru filme documentare, a regizat videoclipuri muzicale şi a jucat în filme precum „Legături bolnăvicioase“, „15“, „Fall down dead“ şi în piesa de teatru „Bed time stories“.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite