Adriana Șchiopu, studenta care i-a luat mințile marelui actor Dem Rădulescu: „Unde se întorcea ea, era şi el”

0
Publicat:

Deși între cei doi soți a existat o diferență de 23 de ani, Adriana Șchiopu și inegalabilul Dem Rădulescu s-au iubit pătimaș. Marele actor s-a îndrăgostit de ea pe vremea când era studentă, iar în 1984 au mers la altar. Din dragostea lor s-a născut Irina, astăzi o actriță de succes.

Actrița Adriana Șchiopu, soția lui Dem Rădulescu împlinește astăzi 69 de ani. Conform B1TV, artista l-a cucerit pe marele actor de când era pe băncile școlii, la IATC „Ion Luca Caragiale” din București. 

Actorii Adriana Șchiopu și Dem Rădulescu, alături de fiica lor, Irina FOTO Adevărul
Actorii Adriana Șchiopu și Dem Rădulescu, alături de fiica lor, Irina FOTO Adevărul

Actrița cu ochi albaștri l-a făcut pe Dem Rădulescu, care în acel moment era profesor acolo, să se îndrăgostească de ea pentru totdeauna.  

Pe lângă o carieră artistică impresionantă, Dem Rădulescu a trăit si în plan personal fericirea. Adriana Șchiopu i-a fost alături până în ultima clipă, în anul 2000 când marele actor s-a stins fulgerător din viață.

Dem Rădulescu s-ar fi îndrăgostit de mama ei pe vremea când aceasta a venit în București, să-l cunoscă, pentru că voia să dea admitere la Facultatea de Teatru.

Adriana Șchiopu, soția lui Dem Rădulescu FOTO Adevărul
Adriana Șchiopu, soția lui Dem Rădulescu FOTO Adevărul

Este o poveste foarte frumoasă. Mama avea 18 ani, era la Constanța la liceu şi voia să dea la teatru şi o cunoştinţă îl știa pe actorul Dem Rădulescu de la Bucureşti. S-a dus la Bucureşti mama şi tata avea repetiţie la Teatrul Naţional și a chemat mai mulţi tineri pe care urma să îi asculte în ziua respectivă, după repetiţie. Mama îmi povestea că erau nişte fete machiate, cu fuste. „Eu eram de la malul mării, naturală, cu părul în vânt”. Tata cred că a scanat-o. Fireşte că nu au fost împreună, dar din momentul ăla el întotdeauna a fost prezent. Unde se întorcea ea, era şi el. S-au căsătorit după mai mulţi ani. Dar el era acolo. A văzut-o, a stat în banca lui. Când ne păleşte iubirea, suntem şi răbdători”, a povestit ea, potrivit Dcnews.ro.

Dem Rădulescu și fiica sa, Irina, de profesie actriță FOTO Adevărul
Dem Rădulescu și fiica sa, Irina, de profesie actriță FOTO Adevărul

Carieră impresionantă

Adriana Șchiopu este actriță născută în 21 noiembrie 1954 în Galați. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului, Clasa prof. Olga Tudorache, în anul 1980.

Din 1977, a apărut, la Teatrul Mic, într-o gamă largă de roluri: Ruth în "Efectul razelor gama asupra anemonelor" de Paul Zinder, regia Cătălina Buzoianu, 1977; Liliana în "Zbor de sticleţi" de Dumitru Bobîrcă, regia Dem Rădulescu, 1979; Sonia în "Mitică Popescu" de Camil Petrescu, regia Cristian Hadji-Culea, 1984; Maria Vasiliu în "Mielul turbat" de Aurel Baranga, regia Silviu Purcărete, 1985; Lucietta în "Piaţeta" de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcărete, 1990; Siro în "Mătrăguna" de Niccolo Machiavelli, regia Dan Micu, 1991; Myrrine în "Sfârşitul Troiei" de Walter Jens, regia Vlad Mugur, 1994; Phebe în "Cum vă place" de William Shakespeare, regia Nona Ciobanu, 1996; Andromaca în "Război cu Troia nu se face" după Jean Giraudoux, regia Florin Călinescu, 2007; Doamna Griffin în "Sex on the bici" de John Tobias, regia Nona Ciobanu, 2011; Miţa în "D'ale carnavalului" de I.L. Caragiale, regia Dragoş Galgoţiu, 2014.

În privinţa rolurilor din filme amintim: "Gustul şi culoarea fericirii" (1978), "Croaziera" (1981), "Duelul" (1981), "Grăbeşte-te încet" (1981), "Secretul lui Bachus" (1984), "Şantaj" (1984), "Cucoana Chiriţa" (1986), "Drumeţ în calea lupilor" (1988), "Divorţ... din dragoste" (1991), "Această lehamite" (1994), "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "Craii de Curtea Veche" (1995), "Faimosul Paparazzo" (1999), "Faimosul Paparazzo" (1999), "Mătrăguna" (2002), "Băieţi buni" (2005), "Vine poliţia!"(2008), "Undeva la Palilula" (2012), "Funeralii fericite" (2013), Theater Swing! (2017), Fructul oprit (2018) conform CineMagia.ro.  

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite