VIDEO Anchetă la „Britain’s Got Talent“ după ce câştigătoarea a înşelat juriul cu un număr de dresaj canin
0
Simon Cowell, membru în juriul emisiunii „Britain’s Got Talent/ Britanicii au talent“, a cerut deschidererea unei anchete după ce Jules O’Dwyer, cea care a câştigat concursul printr-un număr de dresaj, a folosit un „câine dublură“ în finala show-ului.
Astfel, mogulul media în vârstă de 56 de ani, a cerut demararea unei investigaţii de urgenţă pentru a afla cum au putut producătorii show-ului „Britain’s Got Talent/ Britanicii au talent“ să ascundă publicului faptul că, în timpul unui număr de dresaj din finala emisiunii, un câine care a mers pe o sfoară suspendată a fost înlocuit cu o dublură.
În ciuda acestor dezvăluiri, Simon Cowell a refuzat cu desăvârşire să o descalifice pe câştigătoarea show-ului, Jules O’Dwyer. „Intuiţia îmi spune că cei care au votat-o pe Jules în marea finală, au votat-o şi în semifinale. Dacă eu aş fi votat pentru ea, nu aş simţi că a câştigat persoana nepotrivită. Aş susţine, în continuare, că numărul său a fost fantastic“, a spus Cowell.
Peter Fincham, şeful ITV, a catalogat numărul câştigătoarei drept „un act de judecată“ înainte de a recunoaşte că talent show-ul putea să specifice clar că în timpul mersului pe sfoară a fost folosit un alt câine. „În numărul din semifinală am fost cât se poate de clari că celălalt câine avea un rol de jucat. În timpul audiţiilor s-a văzut foarte bine că numărul a inclus mai mulţi câini. În retrospectivă, în finală era mai bine să specificăm clar ceea ce s-a întâmplat“, a spus acesta.
Jules O’Dwyer şi câinele dublură, în finala concursului „Britain’s Got Talent“ FOTO „Daily Mail“

Potrivit „Daily Mail“, The Office of Communications (Ofcom), omologul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din România, a primit peste 600 de sesizări de la telespectatorii dezamăgiţi, în timp ce postul de televiziune britanic ITV a înregistrat peste 130 de plângeri. Totodată, reprezentanţii Ofcom au specificat că vor porni o anchetă proprie pentru a verifica dacă publicul telespectator a fost „indus în eroare“.
Câştigătoarea „Britain’s Got Talent“, Jules D’wyer, s-a apărat spunând că a folosit o dublură a câinelui original, pe nume Matisse, pentru numărul în care patrupedul trebuia să meargă pe o sfoară suspendată, întrucât Matisse se teme de înălţimi. Aceasta a confirmat că pentru numărul final a folosit un alt câine pe nume Chase.
„Matisse se teme de înălţimi şi, chiar dacă putea executa numărul, l-am ales pe Chase, câinele de acţiune, să fie dublură. Chase cunoştea mai bine acest truc, se potrivea în poveste, aşa că am decis să îl includem. Am ales să împart numărul ca să nu obosesc câinii. A fost un show live, nu era posibil să arat şi al doilea câine la timp. Am fost dezamăgită atunci când telespectatorii au spus că l-am ascuns pe Chase“, a declarat Jules O’Dwyer într-o emisiune televizată, insitând că nu a intenţionat să ducă oamenii în eroare.
Jules O’Dwyer şi cei trei câini ai săi FOTO „Daily Mail“

O sursă apropiată lui Simon Cowell a declarat, pentru publicaţia „The Sun“, că artistul britanic este „şocat şi nervos“ de ceea ce a aflat: „El nu a avut nicio idee (că s-a folosit un câine dublură - n.red.) şi vrea să ştie cine este responsabil pentru asta“.
Un câine a cucerit juriul şi telespectatorii şi a câştigat marele premiu „Britanicii au talent”
Bruno Iacobeţ a câştigat ce de-al treilea sezon „Românii au talent“ datorită unui număr de dresaj
În 2013, Bruno Iacobeţ a câştigat concursul „Românii au talent“ printr-un număr de „Disc Dogging“, datorită trupei sale de căţei, formată din trei patrupezi talentanţi, exemplare din rasa Border Collie.
„Disc Doggingul“, aşa cum se numeşte sportul pe care îl practică Bruno Icobeţ, este o comuniune între om şi câine. Câinii nu sunt dresaţi, ci educaţi să comunice cu stăpânul său, pentru a ştii când şi unde să sară pentru prinderea discului. De aceea, un rol important îl are pregătirea fizică atât a stăpânului cât şi a câinilor.

Bruno Icobeţ FOOT Pro TV
Invitat la „Adevărul Live“, Bruno Iacobeţ a declarat: „La noi în ţară promovarea acestui sport am făcut-o eu, după ce am făcut mai multe demonstraţii în Cluj. Clujul este foarte deschis sau cel puţin, anumiţi oameni din Cluj sunt foarte deschişi la sporturi canine. Tot la Cluj, după ce am terminat cu concursul (n.red. Românii au talent) am avut două seminarii pe care le-am susţinut eu, iar anul trecut în octombrie am avut trei invitaţi din afară. Sportul nu implică foarte multă cheltuială. Implică să ai patru-cinci discuri, implică o activitate fizică şi mai ales psihică pe partea umană şi se pare că foarte mulţi evită lucrul acesta“.
Premiul de 120.000 de euro câştigat i-a permis să le facă viaţa mai frumoasă şi mai „relaxată“ patrupedelor, mai ales atunci când vine vorba de deplasări lungi şi istovitoare. „Partea financiară mi-a permis să fac foarte multe, pentru că sunt costisitoare deplasările în străinătate cu câinii. Mi-a permis să le iau o maşină numai a lor, cu geamuri ionizate, cu aer condiţionat şi în spate, cu deschiderea geamurilor în spate. Nu poţi să te deplasezi pe distanţe lungi cu un autoturism obişnuit. Trebuie să fie într-un fel echipat să asigure un minim de confort. Câinii au nevoie de confort mărit pentru că nu poţi să opreşti pe autostradă din 50 în 50 de kilometri să aeriseşti“, a completat Iacobeţ.