„Binili învinge“, Guerrilla se întoarce: Postul de radio a obţinut aprobarea CNA şi îşi poate relua emisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul Radio Guerilla din Bucureşti îşi poate începe emisia, după ce a primit acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Potrivit agenţiei News.ro, decizia de autorizare a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Lura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Postul Radio Guerilla din Bucureşti va emite dintr-un sediu aflat în Bulevardul Dimitrie Pompei (Pipera).

Asociaţii Radio Guerilla SRL sunt: Dobrovolschi Mihai – 41%, Popescu Adrian Edmondo – 41%, Faur Sorin Marius - 5%, Panait Delia Luciana - 2%, Miculi Mirela - 1%, Vrînceanu Sebastian Ciprian - 1%, Stratulat Petru - 1%, Buzianu Bogdan Damian - 1%, Mihalcea George Eduard - 1%, Badea Sorin - 1%, Olaru Dragoş Ioan Daniel - 1%, Tănase Iulian - 1%, Comârzan Gilda Elena - 1%, Velea-Grumezea Florin Ştefan - 1% şi Oprina Octavian Matei – 1%.

Printre emisiunile ce vor putea fi ascultate la Radio Guerrilla se numără „Guerrilla de dimineaţă“ cu Mihai Dobrovolschi şi Matei Oprina (de luni până vineri, în intervalul 7.00-10.00), „Asta la Revista Presei, Nene!“ cu Liviu Mihaiu (de luni până vineri, 13.00-14.00) şi „Războiul sfârşitului de săptămână“ cu Iulian Tănase (sâmbătă şi duminică, 8.00-12.00 ). Grila completă pe care o va avea Radio Guerrilla poate fi consultată pe site-ul Paginademedia.ro

Radio Guerrilla şi-a recuperat licenţele în cadrul unui concurs organizat la sfârşitul anului trecut de forul audiovizual. Postul a dobândit şapte licenţe,  printre acestea numărându-se şi cea pe care Guerrilla a deţinut-o în trecut pentru Bucureşti. Celelalte licenţe radio au fost obţinute pentru localităţile Bistriţa, Brăila, Craiova, Darabani, Timişoara şi Vaslui.

Astfel, Radio Guerrilla îşi va relua emisia chiar pe frecvenţa 94,8 MHz pe care postul a emis până în septembrie 2013, când CNA i-a retras toate licenţele audiovizuale, inclusiv pe cea din Capitală. CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta - Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea. Legea audiovizualului prevede că CNA retrage licenţa audiovizuală dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Mihai Dobrovolschi, fondatorul Radio Guerrilla şi cel care a fost director de programe al postului, timp de nouă ani, cât a funcţionat acesta, declara în noiembrie 2015 că echipa Guerrilla va realiza un proiect de radio foarte curat. „Nu avem nevoie de tertipuri, de artificii de imagine, de promisiunile unor terţi, de parti-prís-uri de niciun fel. Suntem noi şi încă 15 oameni care au muncit nouă ani în ceea ce a fost Radio Guerrila în emisie şi sunt aproape de acest proiect“, spunea Dobrovolschi, citat de Mediafax.

Din punct de vedere muzical, Guerrilla va păstra aceeaşi linie de muzică necomercială, dar ascultată. „Nu o să folosim hituri facile doar pentru a atrage ascultătorii, o să ne asumăm un rol de curator de playlist-uri, iar campaniile noastre este imperativ pentru noi să continue. Societatea are nevoie de aceste campanii şi de modele. De asemenea, vom difuza teatru radiofonic şi vom avea emisiuni de cinema. Am ajutat întotdeauna această parte a societăţii, culturală“, a mai afirmat Dobrovolschi.

La rândul lui, Liviu Mihaiu a precizat la momentul recuperării licenţelor că publicul Guerrilla este unul foarte tânăr, care face parte din societatea civilă. „Societatea civilă nu se aude şi pentru că Radio Guerrilla nu mai este“, spunea Mihaiu anul trecut.

Acesta a mai afirmat că Guerrilla va lupta în continuare pentru folosirea corectă a limbii române şi va continua să sprijine industria muzicală românească. „Această industrie, odată cu dispariţia noastră, a cântat numai în subsoluri. Aproape a dispărut o industrie muzicală pentru că Radio Guerrilla a dispărut“, a spus Liviu Mihaiu.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite