VIDEO Berti Barbera despre concertul Roger Waters-The Wall: „Spectacolul ne va face o introspecţie, este o compensare a unor lipsuri“
0„Fără pragmatismul, orgoliul, creativitatea şi chiar ignoranţa lui Waters, Pink Floyd n-ar fi fost ceea ce a fost“, spune muzicianul Berti Barbera, la Adevărul Live.
Vă prezentăm principalele declaraţii:
Berti Barbera şi-a amintit de întâlnirea sa cu muzica artiştilor de la Pink Floyd. „A fost avantajul unui anturaj, dar prima oară am ascultat un album, «The Dark Side of the Moon», pe la 13 ani. La prima ascultare, am avut o senzaţie de teamă, a fost prima conştientizare că muzica nu înseamnă doar ritm şi plăcere, ci că înseamnă cam tot. În liceu am descoperit albumul «The Wall», care m-a făcut să pun melodia «Another Brick in The Wall» şi voiau să mă dea afară din şcoală. Până la urmă, şi-au dat seama că era o bravadă de puşti“, spune Barbera.
„Mă gândesc la cât de intense vor fi acele trei ore, cu tot cu pauză. Vom vedea cel mai puternic spectacol şi îmi doresc foarte mult ca amprenta acelui spectacol să rămână mai mult decât un spectacol de divertisment. Acest spectacol nu poate fi altceva decât un excelent exemplu pentru fiecare, poate fi o oglindă pentru fiecare, ceea ce puţini acceptă: să-şi pună oglinda şi să se uite. Acest spectacol, vrând-nevrând, ne va face o introspecţie. Va fi o realizare, pentru fiecare dintre noi, acest concert este o completare şi o compensare a unor lipsuri. Faptul că acest concert este sold out şi că este aşteptat cu atâta emoţie este un semn că nu e chiar totul pierdut“, gândeşte Barbera cu privire la concertul la care sunt aşteptaţi aproximativ 50.000 de oameni.
„În 2011 am văzut The Wall, în varianta micşorată, într-o sală, ceea ce m-a făcut să cred că formaţia va rămâne chiar şi după dispariţia biologică a membrilor săi. Fără pragmatismul, orgoliul, creativitatea şi chiar ignoranţa lui Waters, Pink Floyd n-ar fi fost ceea ce a fost“, spune muzicianul.
În cadrul emisiunii, a discutat, prin Skype şi Sandy Deac, membrul trupei-tribut Speak Floyd, o trupă înfiinţată la Cluj, în 2010. „L-am văzut pe Roger Waters de patru ori şi fiecare concert este altfel. Roger Waters este un artist mult prea complex ca să-l poţi judeca, este un tip care-ţi umblă în vise şi în cap. Fiecare se va descoperi pe el în spectacolul ăsta, e un show care te consumă, pleci de acolo stors, e un show pe care trebuie să-l vezi de mai multe ori ca să-l înţelegi. Oamenii trebuie să meargă cu inima deschisă şi să primească, oamenii care vor fi mâine acolo, sunt nişte norocoşi. Într-un an sau doi s-ar putea ca ei să nu mai vadă aşa ceva“, zice Sandy Deac despre artistul care va interpreta muzica de pe albumul „The Wall“, înspirat de demonii săi personali.