Concert Roger Waters. Ultimele mesaje de la cititori şi câştigători ai concursului. Va mulţumim!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
the wall foto alina nutescu

Campania „Dărâmă zidul care ne înconjoară”, susţinută de Adevărul şi Rock FM, ne-a adus mesaje dintre cele mai diverse de la iubitorii de muzică Pink Floyd. Cei mai mulţi dintre fani le mulţumesc pentru că au fost un simbol al libertăţii atunci când regimul le-a ridicat ziduri, iar muzica rock era un tabu. Voi, cititorii Adevărul, ne-aţi transmis gândurile în cuvinte şi imagini diferite, dar toate îmbrăcate în acelaşi spirit „pinkfloydist“.

Astăzi vom anunţa, într-un articol viitor, şi câştigătorul invitaţiei duble la concertul Roger Waters din Piaţa Constituţiei, din 28 august. Vă mulţumim pentru poveştile voastre!   

Tivodar Ştefan împărtăşeşte cu noi ce a însemnat pentru el „dărâmarea zidului”:

Ca şi la Berlin, şi la noi au căzut ziduri. În 1989, ne-am lepădat de comunism aşa cum îl ştiam şi credeam că ne va fi mai bine. Ne-am pus atunci speranţa în Adevăr, în Justiţie. Au urmat 20 şi mai bine de ani în care Valorile s-au diluat tot mai mult, căci poporul român şi-a înţeles greşit libertatea. Unii dintre noi au plecat din ţară, fărâmând zidul ignoranţei care creştea (şi creşte) încet-încet, piatră cu piatră, absolvent de facultate particulară cu absolvent de facultate particulară. Cândva, am fi zis că speranţa se stinge - astăzi, însă, pentru mulţi speranţa nici nu mai contează atât de mult.

Deciziile lui Roger Waters referitoare la Pink Floyd n-au fost nici uşoare, nici aplaudate întotdeauna. Totuşi, dincolo de egouri şi controverse, Waters a reuşit să păstreze pentru mulţi dintre cei care ne-au fost părinţi, speranţa într-o lume mai bună. Muzica lui a devenit şi muzica noastră, odata ce am, crescut şi ne-am luat în „stăpânire” România. 

Deloc perfect, Roger Waters e un simbol al omului care crede până la nebunie şi dincolo de ea într-un mesaj, într-o idee. Mulţumită lui, părinţii nostri au reuşit să sparga Zidul Comunismului. Multumită lui, noi avem şansa să putem sparge Zidul Ignoranţei, al Superficialităţii, Comodităţii. Nu mulţi aleg să asculte. Mă bucur să spun că am făcut-o, ma bucur să spun: multumesc, Roger Waters!

the wall foto tivodar stefan

Sanda Brezniceanu ne-a scris într-un cometariu pe pagina de Facebook „Adevărul”:

Moştenim zidurile strămoşilor, unele datează de pe vremea lui Burebista. E drept că am demolat la Revoluţie zidul părinţilor, dar mai sunt multe în picioare. Sper măcar să nu ne mai apucăm sa contruim altele pentru că mă uit în jur şi văd ziduri groase, înalte, temeinic construite şi înăuntrul lor individul propriul Dumnezeu în cuprinsul Zidului proprietate personală.

Hai să ne unim şi să răguşim cântând împreună cu Roger Waters, să dărâmăm măcar unele din zidurile ce ne înconjoară şi să nu mai construim ziduri nici macar pentru a ne ascunde dragostea de ochi indiscreţi!

«Hey you, would you help me to carry the stone? Open your heart, I'm coming home»

Cătălin Nuţescu ne-a dezvăluit ce a însemnat celebrul „The Wall” perntru el:

Aveam 9 ani la lansarea albumului  «The Wall», când nici nu mă gândeam să dărâm vreun zid, nici măcar zidul pe care mă căţăram în curtea şcolii sau pe care îl săream mai târziu în Gimnaziu sau Liceu, când încercam să scap de orele pe care le consideram plictisitoare şi inutile. Probabil de atunci gandeam conform versului: «We don't need no education».

Astăzi, ceva ani mai târziu, constat că îmi doresc să dărâm toate zidurile care mă înconjoară: cel al neglijenţei, al superficialităţii, al nedreptăţii, al răutăţii şi al falsităţii oamenilor. Devenind mai puţin superficiali în ce facem, devenind mai drepţi şi mai fireşti atât cu noi înşine, cât şi cu cei din jurul nostru. Putem spune că suntem pe drumul cel bun de a «demola» zidul.

Alina Nuţescu a trimis un mesaj şi o fotografie pline de optimism:

Eu cred că putem dărâma zidul doar creându-ne noi zidurile pe care vrem să le «vedem», care ne sunt benefice, nişte ziduri care ne leagă, nu care ne separă: Zidul Prieteniei, Zidul Comunicării şi al Dragostei.

O zi cât se poate de însorită şi plină de «ziduri» prietenoase

O fotografie pe care i-am facut-o ieri surorii mele, Alexandra:”

the wall foto alina nutescu

Lucian Cremeneanu ne-a lăsat un link către postarea sa de pe blog - redată mai jos. Nouă ne-a plăcut, sperăm că şi vouă:

„Ieri am terminat de vopsit un gard de pe stradă. Era posomorît, depresiv şi foarte gri. L-am rugat pe vecinul proprietar să mă lase să-l înveselesc. Fără talent şi fără coif de hîrtie, dar dopat cu multă pasiune, am ignorat zîmbetele vecinilor care treceau şi se minunau cum un expat dă cu bidineaua pe un gard care nici măcar nu e al lui.

A meritat. Ieri, în timp ce îmi încheiam opera-omagiu pentru Biblia muzicală a vieţii mele, toţi cei care au trecut pe stradă, inclusiv necunoscuţi (un şofer de camion, un taximetrist, un motociclist), au oprit şi au spus «Bagus» (Frumos).

Cea mai simpatică a fost o vecină bătrînă-bătrînă, cu vîrstă inestimabilă. A zîmbit ştirb, a zis «Bagus» şi s-a uitat lung la litere: «Piii… Piii…» S-a oprit după al treilea «Piii», m-a întrebat dacă îmi mai trebuie ziarul pe care aveam vopselele, l-a luat şi a plecat.”

image
the wall foto Lucian Cremeneanu
the wall foto Lucian Cremeneanu
image

Felicitări câştigătorilor şi vă multumim tuturor celor care ne-au trimis mesaje!  

Felicitări câştigătorilor şi vă mulţumim pentru mesajele trimise!

Citeste mai mult: adev.ro/mrxp8z

Felicitări câştigătorilor şi vă mulţumim pentru mesajele trimise!

Citeste mai mult: adev.ro/mrxp8z

Felicitări câştigătorilor şi vă mulţumim pentru mesajele trimise!

Citeste mai mult: adev.ro/mrxp8z

Felicitări câştigătorilor şi vă mulţumim pentru mesajele trimise!

Citeste mai mult: adev.ro/mrxp8z

Tivodar Ştefan a câştigat Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason.

Sanda Brezniceanu a câştigat DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker.

Cătălin Nuţescu a câştigat DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990

Alina Nuţescu a câştigat  Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason

Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care adună cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august: - Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason - DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker - DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990 - Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: „CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”. Alte poveşti de la jurnaliştii şi cititorii „Adevărul”: Concert Roger Waters. Poveşti de la cititori: „Ce a însemnat Phoenix pentru rock-ul românesc a însemnat Pink Floyd pentru rock-ul internaţional” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Cum a furat Pink Floyd ideile lui Ceauşescu” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „ «The Wall» sau de ce e util câteodată să fii legat de calorifer” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro. Vânătorul/d.c: „The Dark Side of the Moon - în memoria C.M, fană Pink Floyd atât cât a trăit” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura” Concert Roger Waters. Tu ce ziduri vrei să dărâmi? Mesaje de la cititorii Adevărul Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani” Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Pentru mine «The Wall» nu a fost un album de muzică, a fost însăşi adolescenţa mea” „Nu avem nevoie de educaţie, nu avem nevoie de controlul gândurilor!” CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” - Nu e târziu, prietene, hai la Roger Waters! Zidul părinţilor noştri Cum spargem zidul nepăsării? Javaneze, bohemiene şi diamante nebune M-a făcut tata pinkfloydă

Citeste mai mult: adev.ro/ms5cik

Lucian Cremeneanu a câştigat DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990.

Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care adună cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august: - Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason - DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker - DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990 - Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: „CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”. Alte poveşti de la jurnaliştii şi cititorii „Adevărul”: Concert Roger Waters. Poveşti de la cititori: „Ce a însemnat Phoenix pentru rock-ul românesc a însemnat Pink Floyd pentru rock-ul internaţional” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Cum a furat Pink Floyd ideile lui Ceauşescu” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „ «The Wall» sau de ce e util câteodată să fii legat de calorifer” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro. Vânătorul/d.c: „The Dark Side of the Moon - în memoria C.M, fană Pink Floyd atât cât a trăit” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura” Concert Roger Waters. Tu ce ziduri vrei să dărâmi? Mesaje de la cititorii Adevărul Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani” Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Pentru mine «The Wall» nu a fost un album de muzică, a fost însăşi adolescenţa mea” „Nu avem nevoie de educaţie, nu avem nevoie de controlul gândurilor!” CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” - Nu e târziu, prietene, hai la Roger Waters! Zidul părinţilor noştri Cum spargem zidul nepăsării? Javaneze, bohemiene şi diamante nebune M-a făcut tata pinkfloydă

Citeste mai mult: adev.ro/ms5cik


Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. 

Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care adună cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. 

Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august:

- Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason

- DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker

- DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990

- Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri 

Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”.


Alte poveşti de la jurnaliştii şi cititorii „Adevărul”: 


Concert Roger Waters. Poveşti de la cititori: „Ce a însemnat Phoenix pentru rock-ul românesc a însemnat Pink Floyd pentru rock-ul internaţional”

Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Cum a furat Pink Floyd ideile lui Ceauşescu”

Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „ «The Wall»  sau de ce e util câteodată să fii legat de calorifer”

Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro. Vânătorul/d.c: „The Dark Side of the Moon - în memoria C.M, fană Pink Floyd atât cât a trăit”


Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura”

Concert Roger Waters. Tu ce ziduri vrei să dărâmi? Mesaje de la cititorii Adevărul

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani”

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Pentru mine  «The Wall» nu a fost un album de muzică, a fost însăşi adolescenţa mea”

„Nu avem nevoie de educaţie, nu avem nevoie de controlul gândurilor!”

CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” - Nu e târziu, prietene, hai la Roger Waters!

Zidul părinţilor noştri

Cum spargem zidul nepăsării?

Javaneze, bohemiene şi diamante nebune

M-a făcut tata pinkfloydă

Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care adună cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august: - Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason - DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker - DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990 - Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: „CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”. Alte poveşti de la jurnaliştii şi cititorii „Adevărul”: Concert Roger Waters. Poveşti de la cititori: „Ce a însemnat Phoenix pentru rock-ul românesc a însemnat Pink Floyd pentru rock-ul internaţional” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Cum a furat Pink Floyd ideile lui Ceauşescu” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „ «The Wall» sau de ce e util câteodată să fii legat de calorifer” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro. Vânătorul/d.c: „The Dark Side of the Moon - în memoria C.M, fană Pink Floyd atât cât a trăit” Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura” Concert Roger Waters. Tu ce ziduri vrei să dărâmi? Mesaje de la cititorii Adevărul Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani” Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Pentru mine «The Wall» nu a fost un album de muzică, a fost însăşi adolescenţa mea” „Nu avem nevoie de educaţie, nu avem nevoie de controlul gândurilor!” CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” - Nu e târziu, prietene, hai la Roger Waters! Zidul părinţilor noştri Cum spargem zidul nepăsării? Javaneze, bohemiene şi diamante nebune M-a făcut tata pinkfloydă

Citeste mai mult: adev.ro/ms5cik

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite