„Interstellar“, cele mai mari încasări în cinematografele din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul SF „Interstellar/ Interstellar: Călătorind prin Univers“, regizat de Christopher Nolan, a ocupat locul fruntaş în box office-ul românesc în primul weekend de la lansare.

Lansat pe 7 noiembrie în cinematografele din România, „Interstellar/ Interstellar: Călătorind prin Univers“ a fost vizionat de 58.492 de spectatori şi a avut încasări de 1.148.649 RON, echivalentul a 255.000 de euro. 

Totodată, „Interstellar“ este filmul cu cele mai spectaculoase rezultate de box office din rândul producţiilor semnate de Christopher Nolan, regizorul trilogiei „The Dark Knight/ Cavalerul negru“ şi al blockbuster-ului „Inception/ Începutul“.

Fără îndoială cel mai aşteptat film al anului, „Interstellar“ prezintă povestea unei echipe de exploratori spaţiali care călătoresc printr-o gaură de vierme în căutarea unei noi planete, în contextul în care existenţa omenirii pe Terra este ameninţată.

Alături de laureaţii premiului Oscar Anne Hathaway (Cea mai bună actriţă în rol secundar – „Les Misérables/ Mizerabilii“) şi Matthew McConaughey (Cel mai bun actor în rol principal – „Dallas Buyers Club“), din distribuţie mai fac parte actorii Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn şi Michael Caine.

Regizorul Christopher Nolan a recunoscut că „Interstellar“ este puternic influenţat de pietrele de temelie ale cinemaului SF: „Metropolis“ (1927), „2001: A Space Odyssey/ Odiseea spaţială 2001“ (1968) şi „Blade Runner/ Vânătorul de recompense“ (1982).

„Filmele cu care ai crescut, cultura pe care o absorbi de-a lungul deceniilor devin partea a aşteptărilor tale atunci când vizionezi un film. Aşa că nu poţi face niciun film în vid. Noi facem un film SF. Nu te poţi preface că «Odiseea spaţială 2001» nu a existat atunci când realizezi «Insterstellar»“, a expicat Nolan, precizând totodată că designeul de producţie a fost inspirat de „Star Wars/ Războiul stelelor“ (1977) şi „Allien“(1979). 

Criticii de specialitate au primit „Interstellar“ cu braţele deschise, fiind de acord, într-o mare măsură, că este o saga SF distractivă şi emoţionantă, chiat dacă pe alocuri poate fi greoaie şi mult prea sentimentală, după cum notează „Los Angeles Times“. De asemenea, nu au lipsit comparaţiile cu producţii-reper ale genului, precum „Odiseea spaţială 2001“, a lui Stanley Kubrik, şi „Solyaris/ Solaris“, al lui Andrei Tarkovski.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite