FOTO Zece lucruri inedite despre personajele principale din seria „Războiul stelelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Războiul stelelor“ îşi va scrie în 2015 un nou capitol, dar până la acel moment personajele deja consacrate ţin încă capul de afiş. În acest sens, o rememorare a originilor acestora devine benefică: de la coafura de inspiraţie mexicană a Prinţesei Leia la vocea şi trupul lui Darth Vader, împărţite între doi actori, până la replica inexactă „Luke, eu sunt tatăl tău“, toate constituie detalii neştiute despre distribuţia seriei.

Cel mai nou trailer pentru viitoarea producţie din seria „Star Wars“, „The Force Awakens“ a adus aminte fanilor înfocaţi şi nu numai de personajele consacrate deja din episoadele anterioare. Unele dintre ele, printre care Han Solo sau Prinţesa Leia, îşi vor relua locurile în viitorul film ce va fi lansat în iarna lui 2015, dar vor fi introduse şi feţe noi. Până la acel moment, „The Telegraph“ a pus cap la cap mai multe informaţii necunoscute despre personaje celebre precum Darth Vader, R2D2, Chewbacca sau Maestru Yoda, într-o încercare de reamintire a unora dintre cele mai bune filme ale seriei.

Han Solo trebuia să fie un extraterestru verde care respira prin branhii

Dacă Han Solo ar fi trebuit să arate aşa cum George Lucas l-a imaginat iniţial, atunci Harrison Ford, actorul care a dat viaţă personajului, ar fi trebuit să poarte foarte mult machiaj. Solo era conceput iniţial ca fiind un extraterestru verde şi gras care respira prin branhii, în locul unui nas. Apoi, acesta a fost imaginat drept un pirat gras cu barbă, înainte de a fi schiţat pe aspectul lui Harrison Ford, perfect bărbierit şi purtând vestă, numai după ce acesta din urmă a primit rolulul ca urmare a unui pariu: Ford i-a citit lui Lucas o serie de replici prin care l-a convins.

Harrison Ford, în rolul lui Han Solo FOTO The Telegraph

image

O emisiune japoneză a dus la crearea Jedi-lor

George Lucas mărturisea într-un interviu că a fost influenţat de o emisiune cu temă istorică japoneză, denumită „jidaigeki“ şi că termenul a fost unul pe placul său. Inspiraţia de moment l-a dus la crearea termenului de „Jedi“, frăţia intergalactică însărcinată cu menţinerea păcii şi din care fac parte Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) şi Qui-Gon Jinn (Liam Neeson).

FOTO The Telegraph

image

Coafura Prinţesei Leia inspirată din Mexic

Coafura Prinţesei Leia a fost îndelung copiată şi parodiată. În timp ce stilul a fost pus în legătură cu moda tradiţională indiană sau cu aspectul unor sculpturi iberice antice, Lucas a spus că ideea a provenit din Mexic, cu trimitere la „un aspect revoluţionar asemănător pălăriei purate de Pancho Villa (n.r. - unul dintre cei mai importanţi actori ai revoluţiei mexicane)“. Indiferent de provenienţa coafurii, Carrie Fisher, cea care o portretiza pe Leia, decalara că aspectul părului o făcea să îşi simtă faţa mai rotundă, luându-i două ore să se prepare.

FOTO The Telegraph

image

Vocea şi trupul lui Darth Vader, împărţite între doi actori

Dacă actorul britanic David Prowse a fost cel care l-a întruchipat pe răufăcătorul Darth Vader, James Earl Jones a fost cel care i-a redat vocea în trilogia originală „Star Wars/Războiul stelelor“, deşi suferea încă de mic de o formă de bâlbăială. Cu toate acestea nu Jones a fost prima alegere a lui Lucas. Regizorul voia ca Orson Welles să fie vocea lui Darth Vader, dar a renunţat la idee deoarece credea că Welles ar fi uşor de recunoscut.

Darth Vader FOTO The Telegraph

image

Jar Jar, un personaj de umplutură

Extraterestrul neîndemânatic Jar Jar Binks a fost introdus în „Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei“ pentru a imprima poveştii o notă comică, deşi iniţial era prevăzut să fie un mercenar cu două feţe care îl trădează pe Qui-Gon Jinn, un maestru Jedi jucat de Liam Neeson. În ciuda aspectului prietenos, criticii filmului nu l-au plăcut pe Jar Jar, catalogându-l ca fiind un personaj de umplutură menit să ducă la realizarea mai multor materiale promoţionale.

Extraterestrul Jar Jar Binks FOTO The Telegraph

image

R2D2, abrevierea coloanei sonore a altui film

George Lucas a declarat că numele androidului R2D2 a fost inspirat de munca depusă pentru unul dintre primele sale filme, „American Graffiti“. Lucas a considerat că abrevierea coloanei sonore a filmului (Reel 2, Dialog Track 2 - R2D2) este „numele perfect“ pentru roboţelul adus la viaţă de actorul Kenny Baker.

R2D2 FOTO The Telegraph

image

Replica „Luke, eu sunt tatăl tău“ nu a existat cu adevărat

Celebra replică „Luke, eu sunt tatăl tău“ nu a existat cu adevărat niciodată. Probabil cea mai greşit citată replică din istoria cinematografiei care îl are în centru pe Darth Vader (David Prowse) a fost spusă în forma „Nu, eu sunt tatăl tău“. A existat şi un zvon între fanii seriei prin care se spunea că replica a fost o improvizaţie pusă în scenă de Lucas deoarece propoziţia originală („Luke. Tu eşti propriul tău tată“) ducea la confuzie în rândul actorilor.

FOTO The Telegraph

image

Chewbacca, un câine, un urs şi o maimuţă

Wookie Chewbacca a fost inspirat de câinele lui George Lucas, Indiana, un Malamut de Alaska, una din rasele canine cele mai vechi şi mai pure din punct de vedere genetic pe linia descendenţei din lupul ancestral. Regizorului i-a plăcut felul în care animalul stătea pe scaunul pasagerului din maşina sa, luând decizia să formeze un personaj care să împrumute caracteristici de la urs şi de la maimuţă. Partitura i-a venit mânuşă lui Peter Mayhew, care la 2,18 metri înălţime a făcut rolul vieţii sale.

Wookie Chewbacca FOTO The Telegraph

image

Misterul din jurul Maestrului Yoda

Poate că Maestrul Yoda este unul dintre starurile seriei, dar Lucas a lăsat în mod deliberat puţine detalii despre originea acestuia, înconjurându-l cu un aer misterios. În timp ce fanii înfocaţi ştiu că prenumele Jedi-ului este Minch, nimic altceva nu se cunoaşte despre acesta: de unde este sau din ce specie face parte. În seria originală, păpuşarul Frank Oz a fost cel care i-a imprimat vocea şi mişcările, fapt pentru care Lucas l-a propus drept un candidat la premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru partitura din „Impreiul Contraatacă“. Cu toate acestea, Oz a fost considerat neeligibil pentru premiu datorită profesiei lui.

Minch Yoda FOTO the Telegraph

image

Costumul lui C3PO, „o îmbinare între un copil inform şi un bebeluş“

Actorul Anthony Daniels, cel care a jucat rolul robotului C3PO în toate cele şase filme „Star Wars“ a suferit pentru mişcările robotice. Într-un interviu din 1983 pentru revista „People“ acesta spunea că „sunt atât de nefericit încât aş vrea să sparg costumul cu un ciocan“, referindu-se la greutatea acestuia. Pentru cel de-al treilea film, „Întoarcerea lui Jedi“, Daniels a primit un costum ultra uşor, în valoare de 300.000 de dolari prin care l-a înlocuit pe cel vechi care cântărea 13 kilograme şi care îl făcea să se simtă „ca o îmbinare între un copil inform şi un bebeluş“ .

C3PO FOTO The Telegraph

image
Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite