Filme slabe cu încasări „grase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De multe ori se întâmplă ca unele filme, care sunt îndelung aşteptate şi în jurul cărora se creează multă agitaţie, într-un final să nu se ridice la aşteptările publicului, deşi au cap de afiş nume ale unor actori celebri. Cei de la „Huffington Post“ au alcătuit o listă cu filmele a căror acţiune a fost de nota 5, dar care au avut totuşi încasări de nota 10.

„Turistul“ (2010)

„Turistul“ a fost unul dintrele cele mai aşteptate filme ale anului 2010, datorită colaborării mai mult decât interesante între Johnny Depp şi Angelina Jolie. Depp interpretează rolul unui turist american al cărui flirt cu o necunoscută va conduce la o aventură cu intrigi şi pericole, din care nu lipseşte romantismul. După numeroase zvonuri despre posibile aventuri între cei doi protagonişti, filmul nu a reuşit să impresioneze publicul în mod deosebit. Cu un buget de „numai“ 100 de milioane de dolari, pelicula a avut încasări de 278 de milioane, cel mai probabil graţie „tam tamului“ creat în jurul chimiei din afara platoului dintre Depp şi Jolie.

„Întâlnire explozivă“ (2010)

Un alt film de aventuri mult-aşteptat, „Întâlnire explozivă“ spune povestea unui agent sub acoperire (interpretat de Tom Cruise) şi a unei femei (Cameron Diaz) prinse între el şi cei despre care el susţine că l-au înşelat. După numeroase aventuri şi situaţii fără scăpare, cei doi învaţă să formeze o echipă şi se îndrăgostesc. Deşi este un amestec de aventuri în stilul „Îngerii lui Charlie“ şi o „misiune imposibilă“ ceva mai obosită, filmul ce a avut un buget de 117 milioane de dolari a reuşit să strângă încasări de 261 de milioane.

image

„Umbre Întunecate“ (2012)

„Umbre Întunecate“ a fost cel mai aşteptat film al anului trecut. Fanii lui Johnny Depp şi ai lui Tim Burton au stat cu sufletele la gură în aşteptarea acestei noi colaborări. Deşi filmul nu a dezamăgit, pentru unii a fost totuşi prea lung (113 minute), acţiunea desfăşurându-se într-un ritm foarte lent. Noroc cu poantele lui Depp, simpaticul vampir Barnabas Collins, care au făcut deliciul filmului cu un buget de 150 de milioane de dolari. Datorită acestora, fanii s-au îngrămădit în cinematografe şi au adus celor de la Warner Bros un câştig de 245 de milioane de dolari.

image

„Dictatorul“ (2012)

„Dictatorul“, un film marca Sacha Baron Cohen, în care umorul vulgar şi scenele uşor penibile sunt la ordinea zilei, a avut un buget de 65 de milioane de dolari. Deşi este o satiră la adresa multor probleme din viaţa politică americană, pentru cei cu un stomac mai sensibil filmul a fost un pic prea mult. Cu toate acestea, a reuşit să câştige 117 milioane de dolari din încasări.

image

„Hulk“ (2003)

„Hulk“, filmul regizat de Ang Lee (premiat cu Oscarul pentru „Viaţa lui Pi“), a costat 137 de milioane de dolari şi nu a reuşit să se ridice la aşteptările fanilor lui Hulk (interpretat aici de Eric Bana). Deşi filmul a avut încasări de 245 de milioane de dolari, mulţi îşi vor aminti de această variantă a lui Hulk cu dezamăgire şi tristeţe.

image

„Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare“ (2013)

Cu un buget de numai 50 de milioane de dolari, „Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare“ (Jeremy Renner şi Gemma Arterton) a reuşit să creeze o nouă isterie în rândul filmelor de aventuri cu personaje fantastice. Filmul a fost lider de box office în weekendul de dupa debut, strângând încasări de 225 de milioane de dolari.

image

„Marea Mahmureală III“ (2013)

Cel mai aşteptat film al verii 2013, este indubitabil partea a treia din „Marea Mahmureală“. Deşi pelicula a primit critici aspre, fanii celorlalte două filme nu se pot abţine să nu meargă la cinematograf să vadă în ce belele s-au mai băgat cei trei prieteni, interpretaţi de Bradley Cooper, Ed Helms şi Zach Galifianakis. Filmul a avut un buget de 103 milioane de dolari şi a strâns 200 de milioane, iar numărătoarea continuă.

image
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite