Ce filme au furat internauţii: topul celor mai piratate producţii cinematografice din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversata comedie „The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street“, cel de-al patrulea film al echipei de succes Martin Scorsese – Leonardo DiCaprio, ocupă primul loc în topul celor mai piratate producţii cinematografice din anul 2014, scrie BBC.

„The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street“, în care actorul american Leonardo DiCaprio joacă rolul principal, interpretare pentru care a fost nominalizat la premiile Oscar, a generat 30,03 milioane de descărcări ilegale, potrivit unui clasament întocmit de Excipio, companie specializată în monitorizarea pirateriei online.

Filmul are la bază volumul de memorii scris de Jordan Belfort şi urmăreşte destinul unui broker al cărui vis american s-a transformat într-un adevărat coşmar: în anii '80 devine milionar, iar în anii '90 cariera lui este zdruncinată, iar în cele din urmă ajunge după gratii. Cariera lui Belfort a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul şi puterea dobândită l-au transformat dintr-un broker onest într-un infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.

Locul secund este ocupat de filmul de animaţie „Frozen/ Regatul de gheaţă“, laureat al premiului Oscar, cu 29,9 milioane de descărcări ilegale. Lungmetrajul, o reinterpretare modernă a basmului „Crăiasa Zăpezii“, de Hans Christian Andersen, prezintă călătoria plină de aventuri a Annei, o prinţesă curajoasă şi optimistă, care porneşte în căutarea surorii ei, Elsa, devenită Crăiasa Zăpezii. Elsa condamnase cu puterile ei malefice regatul Arendell la o iarnă eternă. Anna îşi asumă misiunea dificilă de a salva ţinutul de acest blestem şi este pregătită să înfrunte orice pericole pentru a-şi găsi sora şi pentru a pune capăt iernii veşnice din Regat. Ajutată de prietenii ei neînfricaţi şi foarte haioşi, Hans, un prinţ galant, Sven - un ren loial şi jovial şi Olaf, un om de zăpadă, Anna este hotărâtă să nu se dea bătută în faţa niciunui obstacol.

Podiumul este completat de „RoboCop“, un remake din 2014 al filmului cu acelaşi titlu din 1987, care s-a clasat pe poziţia a treia. Cele două filme au generat împreună 29,8 milioane de descărcări online, potrivit companiei Excipio, care nu a oferit însă o statistică exactă pentru descărcările generate doar de producţia din 2014, mai notează BBC.

Topul, dominat de filmele cu super-eroi, filme SF, lungmetraje fantasy şi filme de acţiune, a fost alcătuit pe baza datelor obţinute în perioada 1 ianuarie 2014 - 23 decembrie 2014. De asemenea, în Top 20 se regăsesc şi multe dintre filmele nominalizate la premiile Oscar din acest an – „The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street“, „Gravity/ Gravity 3D: Misiune în spaţiu“, „12 Years a Slave/ 12 ani de sclavie“, „Captain Phillips/ Căpitanul Phillips“ şi „American Hustle/ Ţeapă în stil american“.

Totuşi, după cum au observat jurnaliştii de la „The Hollywood Reporter“, cel mai profitabil film al anului, „The Guardians of the Galaxy/ Gardienii Galaxiei“, nu a fost inclus în top, cel mai porbabil pentru că toţi cei interesaţi de film au preferat să plătească un bilet la cinema.

Top 20 al celor mai piratate filme din 2014

1. „The Wolf of Wall Street/ Lupul de pe Wall Street“ - 30.035 milioane de descărcări ilegale

2. „Frozen/ Regatul de gheaţă“ - 29.919 milioane de descărcări ilegale

3. „RoboCop“ - 29.879 milioane de descărcări ilegale

4. „Gravity/ Gravity 3D: Misiune în spaţiu“ - 29.357 milioane de descărcări ilegale

5. „The Hobbit: The Desolation of Smaug/ Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ - 27.627 milioane de descărcări ilegale

6. „Thor: The Dark World/ Thor: Întunericul“ - 25.749 milioane de descărcări ilegale

7. „Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii“ - 25.628 milioane de descărcări ilegale

8. „The Legend of Hercules/ Legenda lui Hercule“ - 25.137 milioane de descărcări ilegale

9. „X-Men: Days of Future Past/ X-Men: Viitorul este trecut“ - 24.380 milioane de descărcări ilegale

10. „12 Years a Slave/ 12 ani de sclavie“ - 23.653 milioane de descărcări ilegale

11. „The Hunger Games: Catching Fire/ Jocurile foamei: Sfidarea“ - 23.543 milioane de descărcări ilegale

12. „American Hustle/ Ţeapă în stil american“ - 23.143 milioane de descărcări ilegale

13. „300: Rise of an Empire/ 300: Ascensiunea unui imperiu“ - 23.096 milioane de descărcări ilegale

14. „Transformers: Age of Extinction/ Transformers: Exterminarea“ - 21.65 milioane de descărcări ilegale

15. „Godzilla“ - 20.956 milioane de descărcări ilegale

16. „Noah/ Noe“ - 20.334 milioane de descărcări ilegale

17. „Divergent“ - 20.312 milioane de descărcări ilegale

18. „Edge of Tomorrow/ Prizonier în timp“ - 20.299 milioane de descărcări ilegale

19. „Captain Phillips/ Căpitanul Phillips“ - 19.817 milioane de descărcări ilegale

20. „Lone Survivor/ Supravieţuitorul“ - 19.130 milioane de descărcări ilegale

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite