VIDEO Premiera săptămânii: Zeul Thor îşi aruncă ciocanul şi „ţinteşte“ box office-ul mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Hemsworth îl interpretează pentru a doua oară pe Thor FOTO outnow.ch
Chris Hemsworth îl interpretează pentru a doua oară pe Thor FOTO outnow.ch

Puternicul Thor revine în forţă pe marile ecrane în cea mai nou producţie a studiourilor Marvel, „Thor: Întunericul/Thor: The Dark World“, care are astăzi premiera în cinematografele din România. Pelicula se anunţă un mare succes la box office-ul mondial: lansat săptămâna trecută în mai multe ţări, filmul a adunat până acum 133 de milioane de dolari.

Odată cu premiera din România, va avea loc şi lansarea în SUA, iar presa internaţională preconizează că „Thor: Întunericul“ are şanse să depăşească încasările realizate de pelicula „Skyfall“ în acelaşi weekend, anul trecut: 88,4 milioane de dolari. Prima parte a francizei, lansată în mai 20011, a adunat, la lansare 65,7 milioane de dolari.

Chris Hemsworth revine în rolul lui Thor, iar dacă în primul film este izgonit din Asgard şi se refugiază pe Pământ, printre muritori, în cea de a doua parte  zeul porneşte într-o aventură intergalactică, alături de Jane Foster (Natalie Portman) şi Loki (Tom Hiddleston), pentru a salva universul de la întuneric etern.

Acesta este cel mai periculos război pe care Thor l-a purtat până acum, cu un inamic căruia nici măcar Asgardul nu-i putea face faţă: Malakeith, reprezentantul răzbunător al unei rase antice. Filmul este regizat de omul de televiziune Alan Taylor, care a „construit“ alături de echipele sale seriale spectaculoase precum „Game of Thrones“, „Mad Men“ şi „Boardwalk Emipre“.

Inspirat din mitologia nordică, „Thor: Întunericul“ explorează complexitatea universului lui Thor şi ilustrează, prin imagini uimitoare, componente cosmice aşa cum sunt ele prezentate în legendele nordice. Astfel, spectatorii sunt martori la integrarea celor Nouă Regate în peisajul cosmic, descoperă lumea magică a Asgardului şi întâmplările supranaturale care leagă fascinantul regat de Pământ (Misgard).

natalie portman thor foto outnow.ch

Natalie Portman şi Chris Hemsworth, într-o secvenţă din film FOTO outnow.ch

Efectele speciale reproduc cu fineţe o lume copleşitoare prin dimensiuni şi detalii. Astfel, strada Medina din Asgard a fost construită centimetru cu centimetru, clădire cu clădire, pe cel mai mare platou de filmare pe care l-a pregătit vreodată Marvel pentru un film al său.

Cascada specaculoasă din Asgard a fost reconstruită pe baza unei filmări aeriene a cascadei Detiffos, din Islanda. Tot în Islanda s-au filmat şi peisajele vulcanice, principalele elemente ale Universului Întunericului, aflat în puternic contrast cu frumoasa lume a Asgradului. Atenţia la detalii şi realismul s-au regăsit şi în filmarea apartamentului lui Jane, din Londra, de unde nu au lipsit fotografiile din copilărie, oferite producătorilor chiar de mama lui Natalie Portman.

Faimosul ciocan al lui Thor a avut nu mai puţin de 30 de replici din materiale diferite. Acestea au fost folosite în timpul filmărilor pentru a recrea fulgerele puternice care îl transportă pe Thor între cele două lumi.

Chris Hemsworth interpretează pentru a doua oară rolul lui Thor şi declară că a fost o provocare să revină în rolul supereroului. „Personajul principal este liantul poveştii de la început la final, el face trecerea dintre cele două lumi, iar rolul său devine crucial la final, atunci când este în ipostaza eroului care încearcă să salveze lumea. În plus, războiul pe care zeul îl duce cu forţele întunecate este dublat de un conflict interior: Thor nu este foarte sigur unde este locul său: pe Pământ, alături de Jane, sau în Asgard, unde îl aşteaptă un tron?“, a declarat actorul.

Natalie Portman, câştigătoare a premiului Oscar pentru rolul din „Black Swan“, o interpretează pe Jane Foster, un om de ştiinţă sclipitor. „A fost foarte distractiv să joc din nou rolul lui Jane, mai rar am şansa să joc  o femeie de ştiinţă îndrăgostită de supererou, mai ales într-un film de o asemenea amploare“, a declarat ea.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite