„Animalele fantastice“ i-au vrăjit pe români: ce încasări a avut noul film inspirat din universul „Harry Potter“
0Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, producţia Warner Bros. Pictures „Animale fantastice şi unde le poţi găsi/ Fantastic Beasts and Where to Find Them“ a vrăjit box office-ul românesc, plasându-se pe primul loc în topul încasărilor.
„Animale fantastice şi unde le poţi găsi“ a generat încasări în valoare de 1,467,132 lei în weekend-ul de debut (18-20 noiembrie) şi a fost vizionat de un număr de 66.287 spectatori, devenind astfel cea mai de succes premieră a unui film marca J.K. Rowling, autoarea seriei de succes „Harry Potter“.
Având acţiunea plasată în anul 1926, filmul urmăreşte povestea „magizoologistului“ (termen folosit în seria „Harry Potter“ pentru a descrie persoanele care studiază creaturile mistice – n.red.) Newt Scamander, interpretat de actorul britanic Eddie Redmayne, înainte ca acesta să fi scris manualul care avea să ajungă într-o bună zi lectură obligatorie la Şcoala Hogwarts.
Newt Scamander ajunge în New York-ul anului 1926 în ceea ce ar fi trebuit să fie o vizită de scurtă durată, după o expediţie globală în care a colectat animale magice. Bineînţeles, aventura începe în momentul în care Newt îl întâlneşte pe Jacob, iar câteva dintre animalele sale fantastice dispar, ceea ce îl aruncă într-un val imprevizibil de întâmplări, care ameninţă să dea în vileag comunitatea vrăjitorilor, inteligent camuflată printre Nu-Magi. Acţiunea din noua trilogie este plasată cu 70 de ani înainte de evenimentele petrecute în saga „Harry Potter“.
Din talentata distribuţie care i s-a alăturat lui Redmayne în faţa camerelor de filmat fac parte şi Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo şi Colin Farrell.
În spatele camerelor de filmat s-a reunit o serie de „absolvenţi“ ai francizei Harry Potter, inclusiv scenograful Stuart Craig. Pe parcursul celor opt filme din franciză, Craig a reuşit să dea viaţă viziunii lui Rowling referitoare la lumea vrăjitorilor, cel mai notabil element fiind probabil Castelul Hogwarts, a cărui siluetă a devenit la fel de uşor de recunoscut precum cele ale personajelor care locuiau acolo. Pentru acest film, Craig a creat o altă instituţie din lumea vrăjitorilor – cartierul general al MACUSA (Congresul Vrăjitorilor din Statele Unite ale Americii). Cu toate acestea, majoritatea conceptelor sale şi-au avut rădăcina în mediul Nu-Magilor din New York-ul anului 1926, care a fost efectiv construit de la zero la studiourile Leavesden ale Warner Bros. din Anglia. Unele scene au fost de asemenea filmate în locaţii din Liverpool.