O şansă în plus pentru pacienţii cu boli pulmonare, în urma unui acord între România şi Franţa

O şansă în plus pentru pacienţii cu boli pulmonare, în
urma unui acord între România şi Franţa

Victor Costache, ministrul Sănătăţii

Astăzi, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, aflat într-o vizită oficială în Franţa, a semnat un acord cu spitalul Foch, unul dintre cele mai mari instituţii sanitare din Europa în beneficiul pacienţilor care au nevoie de transplant de plămâni sau suferă de cancer pulmonar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Foch este un spital universitar renumit nu doar în Franţa şi aparţine Universităţii Versailles. Totodată, este cel mai mare centru francez de transplant pulmonar, potrivit capital.ro.

Parteneriatul face parte dintr-un memorandum privind sănătatea dintre România şi Franţa. În baza documentului, pacienţii care au nevoie un transplant pulmonar vor putea fi transferaţi în Franţa, la această insituţie sanitară.

La Spitalul Foch operează doctorul Serge Bonnetier, unul dintre cei mai buni specialişti în oncologie toracică din Europa, iar din echipa medicală fac parte medicul Edouard Sage şi medicul român Ciprian Pricopi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările