Legătura neştiută dintre răceli şi durerile de dinţi. De unde apare confuzia?

Legătura neştiută dintre răceli şi durerile de dinţi. De unde apare confuzia?

Răceala poate provoca inflamaţii ale căilor nazale FOTO Shutterstock

Ai răcit, tuşeşti, îţi curge nasul, nu ai chef de nimic? Şi ca şi când nu ar fi de ajuns, te mai dor şi dinţii. Poate că te întrebi de unde a părut şi durerea aceasta?

Când ai răcit sau ai gripă, durerea apare în diferite părţi ale corpului, şi nu este neobişnuit ca şi dinţii să fie implicaţi în tot acest proces. Dar de ce se întâmplă acest lucru?

Inflamaţia sinusală (sinuzita), cea mai frecventă cauză

De menţionat că răceala poate provoca inflamaţii ale căilor nazale. „Molarii superiori sunt aşezaţi direct sub sinusuri, iar nervii lor sunt extrem de sensibili la orice durere sau presiune. Când, din cauza unei răceli, sinusurile se umplu de mucus şi apasă pe nervi sau se inflamează, durerea poate apărea în molari pe una sau pe ambele părţi ale arcului superior. Mai exact, inflamaţia ajunge la sinusuri (sinuzită), iar apropierea dintre sinusuri şi osul maxilarului provoacă durere dinţilor. Acest lucru se întâmplă deoarece sinusurile inflamate ating vârful rădăcinii dintelui. Disconfortul molar se poate agrava atunci când strănuţi sau tuşeşti.”, aflăm de la chirurgul implantolog Lorelei Nassar.

Citeşte aici continuarea articolului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările