Asia, noua destinaţie în turismul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele care atrag cei mai mulţi pacienţi sunt cele cu echipamente de ultimă oră, cu cei mai buni medici şi cu cele mai mici preţuri. Iar topul primelor zece instituţii medicale este dominat

Spitalele care atrag cei mai mulţi pacienţi sunt cele cu echipamente de ultimă oră, cu cei mai buni medici şi cu cele mai mici preţuri. Iar topul primelor zece instituţii medicale este dominat nu de Europa sau America de Nord, ci de Asia, după cum scrie revista americană "Newsweek".
Când Jamie Johnson, o americancă cu diabet ce îşi petrecea concediul în Thailanda, a suferit o infecţie la gleznă şi a fost transportată de urgenţă la un spital din Bangkok, a crezut că zilele îi sunt numărate. Dar, spre norocul ei, a fost dusă la primul spital din Asia acreditat pe plan internaţional şi unul dintre cele mai eficiente unităţi medicale din lume. În 2005, la spital s-au tratat 400.000 de pacienţi din 150 de ţări, cea mai mare cifră din lume, de la afecţiuni de inimă până la operaţii ortopedice şi implanturi mamare. Pe lângă tratamentul de ultimă oră, pacienţii sunt îngrijiţi regeşte, ca la un hotel de cinci stele.
Cu limuzina de la aeroport la spital
Pe măsură ce cheltuielile pentru sănătate cresc de la an la an, ideea de a căuta ajutor medical în străinătate devine din ce în ce mai atractivă. Mai mult de 150.000 de americani şi europeni pleacă la tratament în străinătate în fiecare an. Pentru operaţiile invazive, destinaţiile preferate includ India, Thailanda, Singapore şi Malaysia. Spitale mari, precum Bumrungrad şi lanţul Apollo din India, "curtează" pacienţi din America, Europa şi Orientul Mijlociu. La Bumrungrad, pacienţii sunt transferaţi de la aeroport la spital cu limuzina, mai scrie "Newsweek". Una dintre marile agenţii de turism din Asia estimează că turismul medical ar putea atinge suma de 4,4 miliarde de dolari până în 2012.
Costuri cu 80% mai mici pentru angajatori
Marile corporaţii nu stau degeaba. Cel puţin 40 dintre ele au semnat acorduri pentru tratarea în străinătate a angajaţilor, pentru că trimiterea afară a unui angajat scade cu 80 la sută costul procedurilor. O angioplastie costă în SUA 50.000 de dolari şi doar 6.000 de dolari în Mohali, India. Reprezentanţii spitalelor din Asia spun că medicii lor au fost pregătiţi la cele mai bune universităţi din vest, iar timpul mediu în care este evaluat un pacient care vine pe picioarele sale în spital este de 17 minute. Pentru a se dezvolta, spitalul Bumrungrad construieşte o clădire nouă, cu 18 etaje.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite