Zgonea, înlocuit cu Pâslaru la Comisia de Afaceri Europene. Fostul şef al deputaţilor, coleg cu Udrea la Comisia pentru Drepturile Omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea FOTO Mediafax
Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea FOTO Mediafax

La propunerea PSD, conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să fie înlocuit de liderul deputaţilor PSD Florin Pâslaru în Comisia pentru Afaceri Eurpene. Zgonea a fost trimis membru în Comisia pentru Drepturile Omului, din care fac parte Elena Udrea şi Remus Cernea.

„S-a stabilit că deputatul neafiliat, domnul Zgonea, intră la Comisia pentru drepturile omului, întrucât la drepturile omului au fost cele mai puţine locuri ocupate sub aspectul membrilor componenţi ai acestei comisii. Este ceva normal care trebuia stabilit, Biroul Permanent este cel care stabileşte comisiile pentru deputaţii neafiliaţi. Priviţi aspectul formal şi nu alt aspect de altă natură“, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici.

Locuri disponibile mai erau la alte două comisii - administraţie publică, respectiv industrii şi servicii -, dar conducerea Camerei, controlată de PSD, a decis trimiterea lui Valeriu Zgonea la drepturile omului,  Comisie din care fac parte deputaţii Remus Cernea şi Elena Udrea.

Parlamentarii social-democraţii şi aliaţii lor au rezolvat problema de la conducerea Camerei Deputaţilor reuşind să-l dea jos de la şefia acestui for pe Valeriu Zgonea, după aproape două luni de la excluderea sa din PSD şi retragerea sprijinului politic. Deputaţii au invocat faptul că lui Zgonea se află în situaţia încetării de drept a calităţii de titular al funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, funcţie pentru care a fost propus şi susţinut de PSD. Social-democraţii au scăpat de votul secret cu bile, invocând un articol din Regulamentul Camerei Deputaţilor care face referire, la rândul său, la un articol din Statul Deputaţilor şi Senatorilor. Deputaţii au mascat necesitatea recurgerii la votul cu bile prin motivarea faptului că ei urmăresc „încetarea de drept“ a calităţii de preşedinte, nu revocarea, pentru varianta dorită fiind nevoie de nu un simplu vot prin ridicare de mână.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite