Sondaj. 93,6% dintre români consideră îndreptăţite protestele agricultorilor şi transportatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele agricultorilor şi transportatorilor sunt considerate îndreptăţite de 93,6% din români, conform datelor unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. 

Majoritatea respondenților sunt nemulțumiți de implicarea politică FOTO Inquam Photos / Casian Mitu
Majoritatea respondenților sunt nemulțumiți de implicarea politică FOTO Inquam Photos / Casian Mitu

96,2% dintre respondenţii unui sondaj susțin că au auzit de protestele transportatorilor și fermierlor, în timp ce procentul celor care nu au auzit este de 3,6% , iar cel al non-răspunsurilor de 0,2%

Sondajul Inscop, realizat la comanda News, mai arată că 93,6% dintre respondenţi consideră că transportatorii şi agricultorii care au declanşat mişcări de protest au dreptate să protesteze, în timp ce doar 3,5% nu susţin protestele, iar 1,5% consideră că nu se pot pronunţa, deoarece nu au informaţii suficiente. Procentul non-răspunsurilor este de 1,4%.

Implicarea unor partide în proteste

65,5% dintre respondenţi au o părere proastă despre faptul că reprezentanţii unor partide politice au încercat să participe la protestele agricultorilor si transportatorilor, considerând căimplicarea este doar în interes electoral.

Alți 31,6% dintre români au o părere bună despre faptul că reprezentaţii unor partide politice au încercat să participe la aceste proteste, deoarece se pot informa direct pentru a contribui la găsirea unor soluţii. 2,9% au refuzat să răspundă. 

„Protestele transportatorilor şi agricultorilor au o notorietate foarte mare, marea majoritate (peste 90%) auzind despre acestea şi fiind de părere că ambele categorii au dreptate să protesteze. Pe de altă parte, românii nu apreciază capturarea protestelor de către reprezentanţi ai unor partide politice, două treimi din populaţie având o părere proastă despre participarea reprezentanţilor unor partide politice la proteste deoarece sunt de părere că aceştia nu sunt interesaţi de găsirea de soluţii, ci îşi urmăresc interesul electoral”, a susținut Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Datele sondajului au fost culese în perioada 16 - 24 ianuarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite