Remus Pricopie: Liviu Dragnea, politicianul fără vină. Un lider politic autentic trebuia să-şi dea demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Pricopie. FOTO Eduard Enea
Remus Pricopie. FOTO Eduard Enea

Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei, a afirmat, într-un mesaj pe Facebook, faptul că dacă era responsabil, Liviu Dragnea şi-ar fi dat demsia din funcţia de preşedinte după eşecul referendumului.

„În decembrie 2016, premierul Italiei, Matteo Renzi, şi-a dat demisia, ca urmare a eşecului la referendumul privind reforma constituţională. Deşi prezenţa la urne a fost una semnificativă (65%), italienii au respins modificările constituţionale propuse de guvernul de stânga condus de Renzi. Respectând o cutumă specifică societăţilor democratice, premierul italian a făcut un gest firesc pentru un politician responsabil care, conştient de forţa şi semnificaţia votului, şi-a asumat, prin demisie, un eşec politic şi a demonstrat tuturor că înţelege dimensiunea reală a principiului reprezentării. În octombrie 2018, în România, este organizat un referendum pentru modificarea Constituţiei, pe tema redefinirii familiei. Paradoxal, deşi liderul principalului partid de guvernare avea rezultatele mai multor cercetări realizate de sociologi români (neplătiţi din banii de partid), din care rezulta foarte clar că românii nu vor participa la acest referendum, prin urmare nu vor valida iniţiativa de modificare a Constituţiei, PSD este aruncat într-o nouă aventură. Preşedintele partidului, domnul Liviu Dragnea, devine prima voce care susţine public referendumul şi conceptul de „familie tradiţională” – concept pe care însă uită să-l definească într-un mod clar, cel puţin din perspectivă juridică“, a scris pe Facebook Pricopie. 

Fostul ministru al Educaţiei aminteşte faptul că de această dată au fost şi două zile în care se putea vota. „Cu toate că au avut la dispoziţie două zile pentru a vota, cetăţenii şi-au manifestat dezinteresul şi/ sau dezacordul în legătură cu referendumul organizat de Guvern (20,41% participare la vot). Într-o astfel de situaţie, un lider politic autentic, care crede şi acţionează în virtutea principiilor democratice, care respectă şi ascultă vocea cetăţenilor / alegătorilor mai mult decât pe cea a consultanţilor străini (plătiţi din banii de partid), nu are decât o singură opţiune: demisia“, a mai afirmat Pricopie că în România a apărut un nou tip de polician, „politicianul fără vină,  cel care poate face orice, dar care nu-şi asumă niciodată“ 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite