Nicuşor Dan: „Bucureştiul va avea un Plan Urbanistic General peste trei ani, cel mai devreme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Capitala României nu are un plan de dezvoltare intregat şi nu există coordonare între Primăria Generală şi cele de sector. Astfel, după ce primarul sectorului 6 a acuzat că nu există coordonare cu primăria Capitalei, primarul Nicuşor Dan a transmis că Bucureştiul va avea un Plan Urbanistic General „cel mai devreme” peste trei ani.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, acuză că se fac lucrări de mântuială în Bucureşti, pentru că nu există coordonare. Marile bulevarde aparţin de Primăria Generală, iar cele mai mici aparţin de primăriile de sector, astfel încât „operatorii de servicii profită”, informează Mediafax.

„Primăria se ocupă să arate spaţiul public bine, după care vin diferiţi operatori de utilităţi şi arată ca după bombardament sectorul. Nu există nicio coordonare, la nivel de Bucureşti, între Primăria Generală, primăriile de sector şi aceşti operatori”, a transmis Cirpian Ciucu, conform sursei citate. 

În prezent, Primăria Capitalei lucrează la un Plan Urbanistic General, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură, însă acesta nu va fi gata în viitorul apropiat.

„Am alocat în buget 5 milioane de lei pentru continuarea elaborării Planului Urbanistic General. Avem un contract în derulare cu un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură”, a afirmat Nicuşor Dan, 

Întrebat când va fi gata planul, edilul Capitalei a spus: „Mai devreme de 3 ani nu. Dacă vrem să îl facem serios”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite