Liderul PSD, despre dosarul în care au fost reţinuţi Piţurcă şi şeful Romarm: Cred că nu va fi singurul

0
0
Publicat:

Marcel Ciolacu este de părere că dosarul în care Victor Pițurcă și șeful Romarm sunt cercetați în urma achiziționării și comercializării unor măști medicale neconforme nu va fi singurul. Liderul PSD a afirmat că „în timp ce noi am stat în case, unii au făcut averi”.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

„PSD a trecut prin Parlament o cerere către Curtea de Conturi și există un raport al Curții de Conturi unde erau elemente evidente că în timp ce noi am stat în case, unii au făcut averi și nu au fost impozitați, cu toate că au fost venituri excepționale. Mă bucur că încet încet începem să aflăm adevărul, am încredere totală în magistrați implicați în aceste cazuri. Cred că nu va fi singurul”, a declarat acesta, la finalul celor două ședințe ale PSD.

DNA a anunțat că Victor Piţurcă este acuzat de cumpărare de influenţă, în timp ce directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, este cercetat pentru abuz în serviciu, fals intelectual și trafic de influență, ambii fiind reţinuţi. Procurorii nu menţionează dacă vor cere arestarea celor doi.

"Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (n.r. Victor Piţurcă), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție). Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului)", transmite DNA.

Procurorii susțin că  în intervalul martie -aprilie 2020, şeful Romarm ar fi cerut , printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

"În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei", mai spun anchetatorii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite