Ciolacu, despre protocolul stabilit în Coaliție: Eu și colegii din PNL ne dorim un guvern eficient

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a afirmat, la finalul celor două întâlniri a liderilor PSD, că partidul pe care îl conduce își dorește o guvernare eficientă, iar din acest punct de vedere este necesară o evaluare a miniștrilor din coaliție.

PSD dorește o evaluare a miniștrilor din Coaliție FOTO: Inquam Photos
PSD dorește o evaluare a miniștrilor din Coaliție FOTO: Inquam Photos

„Am ieșit un pic dintr-o zonă pe care eu o consider dăunătoare, suntem niște oameni politici, avem pretenții să fim oameni de stat. Din această perspectivă dorim să avem discuții în coaliție, nu de poziționări sau de ambiții. Noi vorbim de guvernul României, nu de guvernul unei alianțe sau coaliții. Am văzut ce s-a întâmplat când a fost o construcție a unui guvern de dreapta care confunda guvernul de coaliție cu guvernul României. Cu toții ne dorim un guvern eficient și atunci e normal să avem discuții punctuale și despre o evaluare a miniștrilor și performanțele unor miniștri, unde lucrurile au mers în direcția corectă și așteptată și unde nu au funcționat”, a precizat liderul PSD, la finalul celor două ședințe ale social-democraților.

Marcel Ciolacu susține că PSD a încercat „de fiecare dată” să discute în coaliție despre importanța unor evaluări ale miniștrilor pentru a analiza unde se performează și unde nu.

„Am avut de recuperat un handicap de aproape doi ani, la ministerul Fondurilor Europene era totul blocat. În această zonă am încercat de fiecare dată să ducem discuție, nu că rupem un protocol, nu că PSD nu cedează ministere. Sunt ferm convins că și eu și colegii mei și PNL ne dorim un guvern bun al României”, a adăugat acesta.

În ceea ce privește o demisie a ministrului Virgil Popescu, liderul PSD a precizat că „rămâne să facă premierul o evaluare”. 

„Vom avea o discuție în coaliție, nu este normal să vorbim asta la televizor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a discutat și despre posibilitatea ca UDMR să piardă din ministere la rocada din luna mai. Ciolacu a afirmat că „este atributul coaliției să aibă aceste discuții în funcție de performanța fiecărui ministru”, precizând că prioritar în evaluarea miniștrilor „este implementarea PNRR-ului”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite