Iohannis, la dezbaterea „Să vorbim despre viitorul Europei”, organizată de PPE: Numai împreună putem fi mai buni - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO: Klaus Iohannis / Facebook
Klaus Iohannis FOTO: Klaus Iohannis / Facebook

Iohannis a participat miercuri, de la ora 17.00 la dezbaterea on-line „Să vorbim despre viitorul Europei”, organizată de către Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European. În cadrul dezbaterii, şeful statului a transmis că numai împreună putem fi mai buni. El a mai spus că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al statului a fost realizat având în vedere obţinerea unui echilibru între nevoile ţării şi obiectivele europene.

„Când am realizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ne-am concentrat să asigurăm un echilibru între nevoile şi priorităţile naţionale, inclusiv infrastructura, sănătatea, educaţia, şi cerinţele şi obiectivele care au fost stabilite prin acord la nivel european în cadrul Planului European de Redresare”, a afirmat Klaus Iohannis la dezbaterea online „Să vorbim despre viitorul Europei”, organizată de către PPE.

El a prezentat şi perspectivele PNRR care au fost luate în considerare atunci când a fost alcătuit programul.

„În ceea ce priveşte România, am fost preocupaţi constant, în timpul procesului de negociere, la nivel european, de asigurarea unei cantităţi considerabile de resurse care ar putea susţine în continuare nevoile noastre privind investiţiile şi dezvoltare, alături de stabilirea bazei pentru pregătirea economiei şi societăţii noastre pentru cererile viitorului, inclusiv tranziţiile la digital şi la economia verde”, a mai spus şeful statului.

Potrivit preşedintelui, „această criză a zdruncinat un pic fundamentele europene”. De asemenea, preşedintele a mai spus în cadrul dezbaterii că „este evident că contextul european si global se schimbă şi are nevoie de un proces de adaptare”. 

Şeful statului a mai spus că trebuie să se ajungă la o „Europă mai puternică, capabilă să vină cu soluţii la problemele de astăzi”, iar Uniunea Europeană continuă cu solidaritatea, coeziunea şi cu acţiunile pragmatice.

El a mai spus că Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească capacităţile, nu doar pentru a face faţă crizei, ci şi pentru a face reforme. De asemenea, „capacitatea de rezilienţă a Uniunii are nevoie de un proces intern de transformare”.

„Nu trebuie să uităm că în cadrul UE nivelul dezvoltării nu este egal şi este nevoie de un efort susţinut”, iar „pentru ca Uniunea Europeană să fie rezistentă avem nevoie de o apropiere umană” a mai spus preşedintele.

Preşedintele a mai spus că intrarea în spaţiul Schengen rămâne un biectiv politic major pentru România. 

Întrebat unde vede Uniunea Europeană în următorii 10-15 ani, preşedintele a spus că Uniunea Europeană ar trebui sa rămână la obiectivele pentru care au optat fondatorii. Uniunea pe care o vede şeful statului este una unita şi coerentă, o uniune care rămâne deschisă, o uniune care acţionează în solidaritate. 

 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite