Iohannis, după întâlnirea cu Mark Rutte: Împreună suntem mai eficienți în asigurarea unui mediu de securitate stabil
0Șeful statului a declarat în cadrul întâlnirii cu premierul olandez Mark Rutte, că „împreună”, statele noastre sunt mai credibile, mai eficiențe și mai hotărâte „în asigurarea unui mediu de securitate stabil, necesar dezvoltării societăților noastre democratice”.
Urându-le succes militarilor străini, alături de militarii români, în cadrul vizitei efectuate alături de premierul Olandei Mark Rutte, șeful statului român, Klaus Iohannis a declarat că „împreună suntem mai credibili, mai eficienți și mai hotărâți în asigurarea unui mediu de securitate stabil, necesar dezvoltării societăților noastre democratice”.
De asemenea, președintele s-a arătat bucuros cu privire la prezența premierului olandez, „într-un moment important, dar și dificil pentru securitatea europeană și euroatlantică”.
România și Țările de Jos sunt state prietene, partenere și aliate
„România și Țările de Jos sunt state prietene, partenere și aliate în cadrul Uniunii Europene și al NATO. Țările noastre împărtășesc aceleași valori democratice și au interese comune de securitate, de pace și de prosperitate”.
În cadrul declarațiilor comune Klaus Iohannis i s-a adresat direct premierului Mark Rutte, mulțumind pentru prezență și arătând că vizita sa „reprezintă expresia relațiilor aprofundate de cooperare pe care România le are cu Țările de Jos, în mod deosebit în domeniul securității și apărării”.
„România, întregul Flanc Estic, precum și întreaga Alianță și comunitate internațională resimt din plin aceste amenințări de securitate fără precedent generate de războiul brutal dezlănțuit de Rusia împotriva Ucrainei”.
Șeful statului a mai explicat că prezența militarilor străini pe teritoriul țării noastre „demonstrează unitatea, coerența și capacitatea de reacție ridicate care definesc NATO – cea mai puternică Alianță politico-militară din istorie – și pe noi ca Aliați”. „Împreună cu soldații români, faceți Europa mai sigură și protejați valorile euroatlantice: democrația, drepturile omului, statul de drept și dreptul fiecărei națiuni de a-și alege singură cursul de politică externă și de securitate”, le-a mai transmis președinbtele militarilor dislocați la centrul de la Cincu.