Guvernul a suplimentat bugetul Parlamentului cu 15 milioane de lei pentru organizarea Adunării Parlamentare NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO Inquam Photos
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO Inquam Photos

Bugetele Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost suplimentate cu aproape 145milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru finanţarea cheltuielilor aferente organizării, la Bucureşti, în perioada 6-9 octombrie, a Sesiunii Anuale a Adunării Parlamentare NATO.

Potrivit unei hotărâri a Executivului din 12 aprilie, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, s-a aprobat suplimentarea bugetului Senatului pe 2017 cu 3.000.000 lei, la capitolul „Autorităţi publice şi acţiuni externe", din care 1.620.000 lei la titlul „Bunuri şi servicii“ şi 1.380.000 lei la titlul "Active nefinanciare", din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017.

Totodată, s-a aprobat suplimentarea bugetului Camerei Deputaţilor pe 2017 cu 10.989.000 lei, la capitolul „Autorităţi publice şi acţiuni externe“, din care 724.000 lei la titlul "Bunuri şi servicii" şi 10.265.000 lei la titlul "Active nefinanciare", din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017.

Potrivit notei de fundamentare a acestui act normativ, care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, odată cu aderarea României la NATO, Parlamentul a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare NATO, la care este reprezentat printr-o delegaţie permanentă. Parlamentul va găzdui, în perioada 6-9 octombrie, a 63-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO). "AP NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internaţional cu privire la probleme de securitate, politice, sociale şi economice şi, în acelaşi timp, un indicator al opiniilor colective ale parlamentarilor, indispensabil Alianţei şi guvernelor membre, ţinând seama de tipul de operaţiuni în care este angajată Alianţa astăzi", se precizează în nota de fundamentare, conform Agerpres.

Conform documentului, sesiunea de la Bucureşti presupune participarea a 800 de persoane şi, atât din perspectiva anvergurii participării, cât şi din cea a tematicilor abordate, este un reper în calendarul evenimentelor la nivel internaţional în materia securităţii. Cheltuielile aferente organizării acestui eveniment sunt împărţite între cele două Camere, aşa cum s-a întâmplat la Sesiunile AP NATO organizate anterior la Bucureşti, în octombrie 1997 şi în octombrie 2011, se mai arată în nota de fundamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite