Crin Antonescu îi răspunde lui Traian Băsescu. „Traducerea mea este: «Voi desemna un premier după bunul plac»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu, Foto Adevarul
Crin Antonescu, Foto Adevarul

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că declaraţia lui Traian Băsescu privind „desemnarea unui premier în conformitate cu interesul naţional“ se poate traduce „voi desemna un premier după bunul plac“.

„Traducerea mea este «voi desemna un premier după bunul plac». Eu, Traian Băsescu, hotărăsc care este interesul naţional şi cine trebuie să formeze Guvernul în România indiferent de rezultatul alegerilor“, a precizat Antonescu, subliniind că atitudinea şefului statului întră „în registrul obişnuit al preşedintelui-jucător, participant activ la campaniile electorale“.

Antonescu a mai spus că niciun cetăţean al României, care va vota cu USL, nu este dispus să îi permită unui preşedinte impus împotriva voinţei cetăţenilor de către CCR să îşi bată joc de statul de drept. Referitor la statul de drept, despre care Traian Băsescu declara aseară că nu există, Crin Antonescu a catalogat declaraţia defăimătoare.

„În cursul intervenţiei de ieri, a făcut (n.r. - Traian Băsescu), parcă mai apăsat ca niciodată, o serie de declaraţii iresponsabile, profund dăunatoare României. În primul rând a afirmat că România nu este un stat de drept, în ciuda faptului că observatori străini au evaluat situaţia şi au declarat că, în ciuda disputelor de astă-vară, România funcţioneaza ca un stat de drept. Este o afirmaţie foarte gravă, defăimatoare la adresa României“, a mai declarat Antonescu.

În continuare, liderul liberal s-a întrebat ironic: „Dacă România nu este stat de drept, care este rolul lui Traian Basescu?“. Şi tot Antonescu a dat răspunsul: „Atunci România este un stat bananier. (...)Traian Băsescu deţine, nu legitim, dar legal, funcţia supremă, iar responsabilitatea sa trebuie să fie maximă“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite