Contraziceri între membrii PSD pe subiectul intrării în opoziție: „Există voci care încearcă să dezbine partidul”

0
0
Publicat:

Constantin Toma, primarul social-democrat al Buzăului, a precizat că în PSD nu se face „nicio reformă” după demisia lui Marcel Ciolacu și preluarea funcției de președinte interimar de către Sorin Grindeanu. 

Marcel Ciolacu, alături de Sorin Grindeanu și Daniel Băluță Foto: Mediafax
Marcel Ciolacu, alături de Sorin Grindeanu și Daniel Băluță Foto: Mediafax

Primarul Buzăului a criticat, la Digi24, varianta ca PSD să intre în opoziție, pentru că acolo „va fi înghițit” de partidele suveraniste AUR, POT și SOS. În schimb, parlamentarul PSD Florin Manole îl contrazice pe Toma, susținând că „ori minte, ori nu a înțeles ce s-a discutat” la ședința PSD organizată marți, 20 mai.

Nu este nicio reformă, a plecat Marcel, a venit Sorin Grindeanu. Este aceeași echipă dinainte, fără niciun gând de reformă. Intrăm într-o opoziție constructivă, chiar dacă nu s-a cerut ieri așa ceva. Cei mai mulți colegi au vorbit despre a intra la putere și nu a intra în opoziție, dar domnul Sorin Grindeanu văd că este atașat până la urmă șantajului: băi, intrăm în opoziție ca să nu fim la putere și partidul să așteptăm să crească în opoziție. Va fi înghițit acolo de AUR, de POT și de SOS”, a spus Toma.

Acesta a adăugat: „A fost un vot ieri, acolo, am fost în acea sală, doar câțiva colegi au fost pentru a intra în opoziție. Restul: vrem la guvernare. În condițiile alea, cineva a spus - nu mai țin minte cine: ar trebui să dăm un cec în alb să negocieze cu președintele, cu celelalte partide care vor intra la guvernare, cu viitorul prim-ministru, să negocieze astfel încât să «vedem ce ne dă» - asta a fost formularea - și ca să intrăm la la guvernare. În niciun caz nu s-a vorbit de opoziție. Deci au fost cred că cinci-șase colegi cu toții care au fost împotrivă sau s-au abținut. Deci a fost vot și a rămas cu această carte albă să ducă cu această împuternicire în alb să negocieze și pe urmă să se întoarcă la noi în Consiliul politic național, să obțină un vot pe ce a negociat cu cu celelalte partide și cu președintele”, a adăugat el.

Florin Manole îi dă replica lui Constantin Toma

Constantin Toma a fost, însă, contrazis de parlamentarul PSD Florin Manole.

Credeam că mă despart niște opinii de domnul Toma, dar cred că mă despart și niște valori, pentru că a minți este o problemă. Și domnul Toma minte atunci când spune că discuția de ieri, la care am participat, și eu s-a dus în termeni de «ce ne dă». Nu a fost o astfel de discuție. Dacă domnul Toma a înțeles greșit și se mai gândește și spune că a înțeles greșit, atunci o să cred că e un om de bună credință. Dacă o ține cu minciuna asta, atunci o să o să zic că minte”, a spus Florin Manole.

Acesta a precizat că nu s-a decis ce va face partidul și că liderii social-democrați au „un mandat larg” pentru a negocia cu președintele ales și cu celelalte partide.

Așadar, domnul Toma or să fie mai atent ori să fie mai prudent în a reproduce discuții pe care dacă nu le înțelege, nu le înțelege. Doi la mână: în discuția de ieri a fost foarte clar, au fost zeci de luări de cuvânt, și cu o zi înainte a fost o reuniune informală la care au fost zeci de luări de cuvânt, și ele au fost diverse - de la a intra în opoziție până la a intra la guvernare. De aceea și această decizie a unui mandat foarte larg, care să dea conducerii interimare a partidului posibilitatea să discute cu toate forțele publice. Evident, în primul rând cu președintele Republicii, să vedem ce opinii sunt în legătură cu ce-i de făcut”, a spus Manole.

Întrebat dacă există pericolul ruperii PSD, Manole a răspuns: „Nu. Există voci care încearcă să dezbine Partidul Social Democrat. Dar am mai trecut prin astfel de situații și PSD a rămas un partid serios și coeziv”.

Politică

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite