Cine este Natalia Intotero, propunerea pentru Ministerul Familiei. Ce spune despre românii care pleacă din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natalia Intotero, propunerea președintelui Marcel Ciolacu pentru a-i lua locul la conducerea Ministerului Familiei Gabrielei Firea, a mai ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă.

FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Natalia Intotero, din oraşul Brad (judeţul Hunedoara), declarat într-un interviu pentru „Adevărul” că a intrat în învățământ la 19 ani, după terminarea liceului pedagogic, fiind educatoare, iar apoi profesoară de engleză.  

Intotero a fost propusă de premierul Marcel Ciolacu pentru mandatul de la Ministerul Familiei, propunerea fiind votată în forurile de conducere ale partidului cu majoritată largă, alături de Simona Bucura Oprescu, care ar urma să preia portofoliul Muncii. 

Între 2004 şi 2008, Natalia Intotero a ocupat funcţia de consilier judeţean, iar în 2009 a obținut funcția de director al școlii generale din Brad, dar și cea de director adjunct la Colegiul Avram Iancu din Brad. Tot atunci, în timpul guvernării PDL-PSD, a fost numită secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. A ocupat funcția timp de șapte luni, până la ieşirea PSD-ului de la guvernare. În 2012 a fost numită din nou secretar de stat coordonator al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 

Tot din 2012 a intrat și în Parlamentul României pe listele PSD, strângând până acum trei mandate de deputat. 

Din funcția de deputat în Parlamentul României, Natalia Intotero a fost membru al mai multor comisii, fiind membru supleant al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE în perioada 2012-2016. 

Declarație controversată 

În perioada 2018-2019 a fost ministru pentru românii de pretutindeni, în Guvernul Dăncilă. 

Într-un interviu pentru „Adevărul”, în anul în care era ministru al Românilor de Pretutindeni, a afirmat că „nu este o soluţie să plecăm în străinătate”, susținând că, în România, te poţi angaja să ai trei meserii. 

Mai exact, Natalia Intotero a susținut atunci că „indiferent cât de greu ar fi, nu este o soluţie să plecăm în străinătate. Ce se întâmplă cu ţara dacă plecăm toţi şi lăsăm o ţară pustie?”

Înttrebată dacă poate să spună acest lucru unui om care nu are unde să se angajeze şi care pleacă peste hotare ca să-şi întreţină familia, Intotero a răspuns: „Există soluţii. Te poţi angaja să ai trei meserii, să munceşti, şi cu siguranţă rezultatele vor fi la fel din punct de vedere material”.

Ce avere are 

În declarația de avere, Natalia Intotero a trecut indemnizația de parlamentar în valoare de 141636 lei, având într-un cont curent la BCR 92884.17 lei. 

Natalia Intotero deține, alături de soțul său, cetățean Italian, o casă achiziționată în 2010 și un apartament, trecut pe numele soțului. 

Tot pe numele soțului mai sunt trecute alte două spații comerciale de producție în localitatea Brad din județul Hunedoara. Intotero mai deține patru terenuri, dintre care unul agricol. Alte două terenuri, în aceeași localitate, sunt trecute pe numele soțului.

În declarația sa de avere mai apar trei mașini, un Volkswagen Passat CC din 2011, un Porche Panemra din 2014 și un Volkswagen Arteon din 2020. 

Educație și formare

Privind educația și formarea, Natalia Intotero a absolvit liceul pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva. În 2002 a absolvit Colegiul de institutori Limba Engleză a Universității de Vest din Timișoara. Intotero  a absolvit și Facultatea de limbă și literatură română și are și un master în managementul politic la Institutul Social-Democrat Ovidiu Șincai. 

Între anii 2003-2007 a urmat cursurile Facultătății de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Universitatea "Spiru Haret” Bucuresti. 

În 2008 a absolvit cursul postuniversitar al Institutului Diplomatic Român, în 2009 un curs al Colegiului Național de Apărare, iar în perioada 2011 - 2013 a studiat managementul educațional.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite