Ceartă între liderii protestelor anti-restricţii. Şoşoacă: „În calitate de senator mi-am cerut scuze Rusiei pentru a evita un conflict diplomatic” VIDEO
0Diana Şoşoacă, împreună cu câţiva dintre liderii protestelor de stradă împotriva restricţiilor au susţinut o conferinţă în direct pe Facebook, în care au comentat mobilizarea si comportamentul protestatarilor. Şoşoacă a fost deranjată de faptul că săptămâna trecută protestul ar fi fost „deturnat” de un alt protestatar, Pompiliu Diplan, care a dus câteva zeci de protestatari în faţa Ambasadei Rusiei, cu mesajul „masacrul de la Fântâna Albă”.
Senatoarea Diana Şoşoacă, vădit indignată de incidentul de la Ambasada Rusiei, a transmis că, în calitate de senator, şi-a cerut personal scuze Ambasadei Rusiei pentru a nu declanşa un conflict diplomatic.
„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei faţă de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanşezi un conflict diplomatic din care noi putem ieşi terfeliţi într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricţiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relaţii diplomatice şi aşa precare cu vecinii. Au fost foarte mulţi oameni acolo duşi de Diplan”, a spus Diana Şoşoacă.
Şoşoacă susţine că a cerut iertare Ambasadei Rusiei a doua zi dupa aceste evenimente. Ea acuză că suntem „inculţi” din punct de vedere juridic şi diplomatic, pentru că a fost singurul senator care a mers să îşi ceară scuze.
„Băi, nu se face aşa ceva. Suntem inculţi din punct de vedere juridic şi diplomatic. Unde ne sunt diplomaţii de excepţie pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-şi ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”, a spus parlamentare in timpul dialogului de pe Facebook.
Pompiliu Diplan este unul dintre protestatarii care neagă existenţa virusului COVID-19 şi în acelaşi timp este vicepreşedinte al Coaliţiei STOP 5G. În frunte cu el, câteva zeci de protestatari s-au dus joia trecută în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse, unde au afişat un banner pe care se putea citi: „1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.