AUR cere sancţionarea lui Iulian Bulai, pentru comportament calomnios într-o şedinţă de plen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Bulai FOTO Inquam Photos / George Călin
Iulian Bulai FOTO Inquam Photos / George Călin

În ultimul timp AUR s-a aflat în vizorul mai multor partide politice. USR a cerut chiar sancţionarea unui membru al Alianţei, în urma comportamentului său deplasat în Parlament, iar acum AUR pare că vrea să plătească cu aceeaşi monedă. Mai mulţi deputaţi ai formaţiunii au solicitat sancţionarea deputatului USR-PLUS Iulian Bulai pentru comportament „calomnios” şi „injurios” în şedinţa de plen din 30 martie.

 Un număr de 21 de deputaţi AUR au solicitat sancţionarea deputatului USR-PLUS Iulian Bulai pentru comportament calomnios şi injurios în şedinţa de plen din 30 martie, lucru care, susţin ei, încalcă prevederi ale Regulamentului de funcţionare a Camerei. Biroul permanent al Camerei a decis marţi trimiterea la Comisia juridică a cererii pentru o decizie.

Deputatul Iulian Bulai i-ar fi numit pe aceştia extremişti şi fundamentalişti.

„În fapt, la şedinţa de dezbatere a proiectului de lege privind instituirea zilei de 10 august ca Ziuna Unităţii Civice, deputatul Iulian Bulai a avut o intervenţie calomnioasă la adresa partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, spunând că membrii acestuia sunt extremişti şi fundamentalişti. Intervenţia este consemnată în înregistrarea video a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, din data de 30 martie 2021, la reperul orar 01:35:07, încărcată pe site-ul official al Camerei, după cum urmează: «Nu o să comentez pe marginea intervenţiilor din partea reprezentantului unui partid extremist, fundamentalist, care nu reuşeşte să înţeleagă unde este România acum»”, arată documentul trimis de către deputaţii AUR la Biroul permanent al Camerei. 

Parlamentarii AUR mai  precizează că prin aceste afirmaţii, Iulian Bulai a încălcat Regulamentul Camerei privind comportamentul injurios la adresa unui parlamentar sau alt deminitar în şedinţele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora.

Membrii AUR, atacaţi din toate părţile

În urmă cu o săptămână liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu şi parlamentarul Silviu Dehelean au făcut o solicitare către Biroul permanent al Camerei în care au cerut sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă care i-a insultat, după şedinţa plenului în care a fost aprobată desfiinţarea SIIJ. Comisia juridică a Camerei a hotărât, joia trecută, să îl sancţioneze pe Dan Tanasă cu un avertisment scris

Alianţa USR-PLUS a anunţat că va depune un proiect de lege prin care să fie introduse sancţiuni mai dure pentru parlamentarii care au un comportament injurios.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, i-a adus în discuţie pe parlamentarii AUR, despre care a spus că nu înţeleg că se află în Parlamentul României unde trebuie să fie respectate o serie de prevederi regulamentare. El a adăugat că unii aleşi ai AUR mănâncă în sala de plen sau filmează ostentativ, inclusiv în şedinţele Biroului permanent.

Tot marţi, senatoarea PNL Alina Gorghiu a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare din Senat în care propune sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă (ex-AUR) pentru încălcări ale prevederilor regulamentare. Aceasta susţine că Şoşoacă nu respectă măsurile de protecţie sanitară şi nu poartă mască în sala de plen, instigă la ură în luările de cuvânt, jigneşte şi utilizează un discurs xenofob, homofob şi extremist.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite