Ce spun monarhiştii despre diagnosticul Regelui Mihai. „Să nu ne grăbim să-i scriem necrologul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principesa margareta şi Regele Mihai într-o poză recentă. FOTO familiaregala.ro
Principesa margareta şi Regele Mihai într-o poză recentă. FOTO familiaregala.ro

Casa Regală a României a anunţat că Regele Mihai, în vârstă de 94 de ani, a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer. Monarhiştii şi-au exprimat regretul faţă de situaţia care se află Regele Mihai, dar sunt încrezători că situaţia monarhului se va ameliora.

„Este un şoc. Eu sper să trăiască mult şi să-i meargă bine. Mă uit cu îngrijorare la diagnosticul pus de doctori, la operaţia pe care  făcut-o la această vârstă. Dar să nu ne grăbim să-i scriem necrologul, să nu ne grăbim să căutăm anumite lucruri despre familie, unde sunt câteva tensiuni. E nevoie de puţină decenţă. E un moment în care trebuie multă circumspecţie, ca ziarist, dar şi ca istoric“, a apus pentru „Adevărul“ istoricul Stelian Tănase, unul din cei mai vocali monarhişti din spaţiul public.

Anunţul referitor la situaţia celui care a condus România în primii ani de după cel de Al Doilea Război Mondial a fost primit cu tristeţe şi de monarhiştii care fac parte din diferite organizaţii care s-au pronunţat pentru revenirea lui Mihai I la conducerea României

„Nu avem decât soluţia rugăciunii“

Avocatul Noel Negrea, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei Mehedinţi, s-a declarat şocat de vestea primită. „Vestea despre Regele Mihai este şocantă pentru toată lumea, nu doar pentru monarhişti. În momentul în care apare un astfel de diagnostic necruţător nu avem decât soluţia rugăciunii către Dumnezeu, mai mult nu avem ce să facem. Să încercăm să-i transmitem Regelui pe toate undele cât mai multă energie pozitivă, să fim aproape de principesă“, spune Negrea.

Pe de altă parte, Laila Onu, directorea fundaţiei „Pentru Voi” şi regalistă convinsă, recunoaşte situaţia dramatică, dar e încrezătoare că Principesa Margareta va reuşi să facă faţă cu succes noilor atribuţii. „Este o lovitură pentru Casa Regală, având în vedere respectul de care se bucură Regele Mihai, ultimul conducător din al Doilea Război Mondial. Este o mare pierdere pentru Casa Regală. Principesa Margareta este o persoană implicată în proiecte sociale, este cunoscut ceea ce a făcut pe plan umanitar şi pentru persoane în vârstă. Am încredere în ea”, a spus Laila Onu.

Începe ipocrizia

Istoricul Stelian Tănase se aşteaptă ca spaţiul public să fie inundat de profitori emoţionali. „Regele s-a întors în ţară după '90 şi a fost alungat. Acum o să vină unii care o să-l jelească pe rege, cu toate că atunci cereau să fie alungat. Aruncaţi o privire în presa din 1992. În momentul acesta (n.r.-oamenii care s-au opus revenirii Regelui Mihai) vor încerca se se ancoreze pentru a-şi lua puţină imagine, să plângă şi ei cu poporul“, atrage atenţia Stelian Tănase. (Corespondenţi Adevărul)

Citeşte şi

Regele Mihai e bolnav de cancer şi se retrage din viaţa publică. Principesa Margareta preia atribuţiile regale

Tristeţe în comunitatea regaliştilor din Timişoara: „A fost un şoc vestea bolii Regelui Mihai, dar mai ales diagnosticul”

Regaliştii speră într-o minune care l-ar putea salva pe Regele Mihai: „Vestea este şocantă pentru toată lumea. Nu avem decât soluţia rugăciunii către Dumnezeu”

Apropiat al Regelui Mihai, din Vrancea: „Pe Margareta nu o văd ca pe un continuator al regelui, nici ca pe o personalitate capabilă să ia decizii“

Cum vede liderul regaliştilor din Maramureş retragerea Regelui Mihai din viaţa publică: „Nu se poate compara o activitate regală cu una princiară”

Reacţii politice la diagnosticul Regelui. Quintus: Viaţa mea a început cu o arestare pentru Rege. Blaga: Nu sunt monarhist, dar îi recunosc meritele

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite