AUR vrea abrogarea traducerii în maghiară a Monitorului Oficial, maximum două mandate consecutive pentru aleși și limitarea atribuțiilor STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe proiecte depuse de deputații AUR în Parlament prevăd măsuri pentru alegerile de anul viitor, precum limitarea mandatelor atât pentru aleșii locali, cât și parlamentari, dar și limitarea atribuțiilor STS. O altă măsură propune abrogarea traducerii în maghiară a Monitorului Oficial.

Mmebrii AUR sunt de părere că mandatele aeșilor trebuie limitate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Mmebrii AUR sunt de părere că mandatele aeșilor trebuie limitate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi preşedinţii consiliilor judeţene nu pot fi aleşi şi nu pot exercita aceste funcţii, în condiţiile legii, mai mult de două mandate consecutive”, arată. potrivit News, un proiect de lege inițiat de senatorii AUR, Claudiu Tîrziu și Adrian Gheorghe, prevederile fiind aplicate și pentru consilierii locali și județeni și în cazul parlamentarilor.

„Modificările legislative propuse vizează eficientizarea şi creşterea competenţei exercitării unei funcţii publice sau de demnitate publică la nivel local, prin promovarea permanentă în aceste structuri a unor primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali şi consilieri judeţeni a unor oameni competenţi, cinstiţi şi muncitori, prevenirea apariţiei corupţiei la nivel local, descurajarea apariţiei baronilor locali şi a feudelor locale sau zonale”, susțin inițiatorii.

Un alt proiect vizează modificarea legii 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi pentru modificarea şi completarea legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Astfel, inițiativa prevede că „pe durata desfăşurării procesului electoral, atribuţiile Serviciului de Telcomunicaţii Speciale sunt limitate la a pune la dispoziţia Autorităţii Electoral Permanente infrastructura informatică solicitată de aceasta, împreună cu documentaţia necesară şi, dacă se impune, la asigurarea reparaţiilor de urgenţă solicitate în scris de Autoritatea Electorală Permanentă. Instructajul privind utilizarea infrastructurii informatice se asigură de Autoritatea Electorală Perlamentă, în baza documentaţiei tehnice puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, mai arăată sursa citată. 

Fărăr traducerea în maghhiară a Monitorului Oficial 

Parlamentarii AUR mai susţin că în perioada 2013-2019, pentru editarea, în traducere, în limba maghiară a Monitorului Oficial al României, Partea I, a fost cheltuită în total suma de 1.648.964 lei, propunând astfel abrogarea articolului din Legea 202/1998, care prevede traducerea în limba maghiară a Monitorului Oficial.

„Necesitatea abrogării articolului 21 al Legii 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României este determinată şi de nevoia utilizării raţionale a finanţelor publice şi a dirijării acestora către domenii prioritate. Adoptarea prezentei propuneri legislative nu implică absolul niciun fel de cheltuieli de la bugetul de stat, având, dimpotrivă, un evident impact financiar pozitiv asupra finanţelor publice”, mai precizează iniţiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege, mai arată sursa citată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite