Adrian Severin, declaraţii năucitoare, din nou: Acţiunea ANAF de la Intact seamănă cu intervenţia violentă a forţelor de ordine din iunie 1990

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Severin FOTO Arhiva Adevărul
Adrian Severin FOTO Arhiva Adevărul

Fostul europarlamentar şi ministru de Externe Adrian Severin compară acţiunea ANAF de la sediul Antenelor cu Mineriada din iunie 1990, când forţele de ordine au intervenit în forţă împotriva protestatarilor din Piaţa Universităţii. Severin vorbeşte despre „un asalt al statului poliţienesc împotriva democraţiei române“.

„Nu există o problemă a Antenei 3 şi nici o problemă a ANAF. Există problema libertăţii care nu poate coexista cu statul poliţienesc. Acţiunea disproporţionată a ANAF menită mai mult să intimideze decât să evacueze un post de televiziune, şi prin aceasta să ameninţe întreaga mass media, susceptibilă oricând să fie victima unor măsuri opresive similare, seamănă cu intervenţia violentă a forţelor de ordine în Piaţa Universităţii, în iunie 1990. Astăzi ştim că aceea a fost o provocare, posibilă în condiţiile în care revoluţia nu se înfăptuise încă dar societatea era deja divizată de revoluţie“, comentează Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook. 

Fostul eurodeputat vorbeşte despre un imens pericol care pândeşte România. „Intervenţia ANAF din aceste zile nu poate fi imputată exclusiv acestei instituţii. Ea s-a desfăşurat în logica opresiunii, abuzului şi urii care au infectat statul şi societatea românească. Opresiunea poliţienească este singura politică aplicată azi în România. Abuzul este forma curentă de manifestare a oricărei persoane - fizică sau juridică, publică sau privată - care dispune de o oarecare putere. Naţiunea română se află pe marginea prăpastiei. Statul român este practic nefuncţional. Regimul politic este eşuat. Un guvern de tehnocraţi nu poate rezolva aceste probleme. El nu poate decât să le agraveze, indiferent de intenţiile membrilor săi“, mai scrie Severin.

Fostul ministru de Externe spune că Guvernul Cioloş ar trebui înlocuit cu un Guvern de Uniune Naţională. „Atâta timp cât Preşedintele Republicii refuză să intervină pentru reabilitarea democraţiei, respectului legii şi libertăţilor civile, favorizând statul poliţienesc, muşamalizând abuzurile şi abandonând apărarea libertăţii, este rolul Parlamentului să se manifeste energic. Acesta trebuie să procedeze la formarea unui Guvern politic de uniune naţională care să restabilească supremaţia Constituţiei şi libertăţile cetăţeneşti. În lipsa unei asemenea întreprinderi România se va întoarce la anarhia străzii sau va cădea într-o dictatură absolută care îi va fi fatală“, conchide Severin.

ANAF contrazice Antena 3

Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, şi celelalte vedete ale Antenelor au spus în repetate rânduri, în ultimele zile, că a fost o adevărată „descindere“ din partea ANAF, cu zeci de maşini şi inspector fiscali. În plus, susţineau ei, mai mulţi angajaţi ai trustului au fost legitimaţi şi fotografiaţi. ANAF susţine, însă, că aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Gîrlei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) contrazice Antenele în cazul „descinderii“ de luni, precizând că la cele 48 de locaţii vizate s-au deplasat patru echipe formate din 11 executori fiscali, cu patru maşini. În plus, ANAF arată că la sediul Antenelor din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti s-a deplasat un singur echipaj format din patru executori fiscali şi că au fost legitimate doar patru persoane, în vederea înmânării notificărilor.

În urmă cu o lună, fostul europarlamentar şi ministru de Externe Adrian Severin afirma că Guvernul Ponta a fost înlăturat de la Palatul Victoria în urma unei lovituri de stat, care a generat revenirea la dictatură, regim care poate fi înlăturat doar „prin revoluţie sau război“.

Adrian Severin a fost depuat în Parlamentul timp de 18 ani, din 1990 şi până în 2008. Timp de un an a deţinut şi funcţia de ministru de Externe. Până la alegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al partidului, Severin a fost membru al Partidului Democrat, ulterior ajungând în PSD.

Din septembrie 2005 Adrian Severin a fost euroobservator român în Parlamentul European, pentru ca odată cu aderarea României la UE să devină europarlamentar. Ziarul britanic "The Sunday Times" a realizat o investigaţie jurnalistică în urma căreia a demonstrat că Adrian Severin a fost de acord să susţină amendamente la legislaţia europeană, în schimbul primirii unor sume de bani.

Politică

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite