Adrian Năstase: În 2013 am avut impresia că trăiesc într-o lume a bătăliilor pentru supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Ajunul Crăciunului, Adrian Năstase şi-a amintit de cel mai dificil moment al său, cel de anul trecut, când Sărbătorile şi le-a petrecut în spatele gratiilor. Anul acesta se află alături de familie la munte, în Prahova, şi a transmis, pe blogul său, câteva „reguli şi principii“.

Redăm integral postarea pe care Adrian Năstase a pus-o pe blogul său

„Ne pregătim pentru sărbătorile de sfârşit de an. Aşteptăm, cu nerăbdarea din copilărie, pomul de Crăciun şi reîntâlnirea de familie. Anul acesta, pentru mine, Pomul are o semnificaţie deosebită. În 2012, Crăciunul l-am “petrecut” în penitenciar. A fost probabil momentul cel mai dificil, chiar dacă ştiam că familia era alături de mine. Pomul de Crăciun a rămas însă nestrâns până când am venit acasă, în martie.

Tot anul 2013 a stat sub semnul tensiunii şi al multor speranţe neîmplinite. Pentru mine. Semne de întrebare, răspunsuri parţiale. Am avut impresia că trăiesc într-o sală de aşteptare. Sau într-o sală a paşilor pierduţi. Într-o lume a lui Godot. Şi a lui Murphy. O lume a pesimismului şi, adeseori, a băşcăliei. O lume a bătăliilor pentru supravieţuire. Lipsită de verticalitate şi de demnitate. Evident, cu excepţii notabile ce dau, în continuare, sens prieteniei şi credinţei.

Anul acesta, mă gândesc, etern neresemnat, că viitorul îmi şi ne va aduce mai multă linişte şi mai multă înţelepciune. Vom vedea…Deocamdată, am plecat, cu Dana, cu Andrei, cu Mihnea şi cu prietenele lor, la Cornu şi la munte pentru a sărbători cu mai mulţi prieteni Crăciunul şi Anul Nou.

Vă doresc şi vouă, dragi prieteni, Sărbători fericite alături de cei dragi.

M-am gândit, la final, să vă reamintesc, acum când se încheie anul 2013, câteva “reguli şi principii” amare decurgând din ideea fundamentală care stabileşte că, dacă ceva se poate defecta, atunci se defectează sigur” (Legea lui Murphy):

  • “Unii conduc după carte, cu toate că nu ştiu cine a scris cartea sau chiar ce carte”;
  • “În orice organizaţie există o persoană care ştie cum merge treaba. Acea persoană trebuie concediată”;
  • “Corupţia guvernamentală este denunţata întotdeauna la timpul trecut”;
  • “O concluzie reprezintă un moment în care ne-am plictisit de gândit”;
  • “Progresul nu constă în înlocuirea unei teorii greşite cu una corectă, el constă în înlocuirea unei teorii greşite cu una care este mai subtil eronată”;
  • “Majoritatea oamenilor se merită unul pe altul”;
  • “Cel care râde la urmă, probabil că nu a înţeles gluma”;
  • “Dacă faptele reale nu corespund teoriei (sau rechizitoriului – n.b.), trebuie să scăpăm de ele”;
  • “Pentru a obţine un credit, mai întâi trebuie să dovedeşti că nu ai nevoie de el”;
  • “Câteodată, oamenii se împiedică de adevăr dar, de cele mai multe ori, se ridică şi merg mai departe” ( comentariu al lui Churchill).
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite