Miere sintetică produsă de bacterii. Noua descoperire ce face senzaţie

Miere sintetică produsă de bacterii. Noua descoperire ce face senzaţie

La nivel mondial, populaţia de albine este într-un continuu declin, motiv pentru care mierea ar putea ajunge în curând să fie un produs de lux. 12 studenţi au modificat genetic bacterii Bacillus subtilis în laborator pentru ca acestea să producă miere.


Efortul studenţilor a fost răsplătit cu o medalie de aur la cea mai recentă ediţie a competiţiei iGEM (International Genetically Engineered Machine), care a avut loc în Boston, SUA, la începutul lunii noiembrie, şi la care au participat aproximativ 300 de echipe de cercetători de la universităţi din lumea întreagă.

Aceasta a fost a şasea medalie obţinută de o echipă de studenţi de la Technion la competiţia iGEM, de la debutul acesteia, în 2004. Competiţia este organizată de prestigiosul Massachusetts Institute of Technology şi le oferă studenţilor posibilitatea de a experimenta în biologia sintetică.

În afară de inovaţii ştiinţifice, o altă componentă importantă a competiţiei este crearea de noi afaceri. Astfel, echipa de la Technion şi-a creat deja propriul site şi are şi un nume pentru companie, BeeFree.

"Ideea noastră este de a crea în mod sustenabil miere BeeFree folosind bacterii, care vor procesa o soluţie similară nectarului folosind enzime secretate care imită mediul din stomacul albinei", se arată pe acest site.

Două firme de tehnologie israeliene, Bio-castle şi Tsuf Globus au contribuit la realizarea acestui produs spectaculos.

Bio Castle realizează un produs ce elimină în mod ecologic substanţele care contaminează apa - pe care l-au folosit pentru a colecta proteinele necesare obţinerii mierii sintetice.

Tsuf Globus comercializează "miere medicinală" din plante, conform Hotnews.

Anterior, o altă echipă de la Technion a pus la punct o tehnologie pe bază de bacterii prin care se pot detecta substanţele toxice din apă şi alimente. Iar o alta a conceput un dispozitiv de prevenire a alopeciei bazat pe activ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările