VIDEO CFR - Slavia Praga: Ne trebuie un miracol! Campioana României, răpusă de un gol fabulos şi de un penalty ratat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificarea în grupele Ligii Campionilor se va decide, miercurea viitoare (ora 22.00), la Praga, însă campioana Cehiei a făcut deja un pas mare spre această fază, după o demonstraţie de forţă în Gruia.

CFR Cluj poate rata, în acest sezon, grupele Ligii Campionilor, acolo unde România n-a mai avut o echipă din 2013, dar ardelenii se pot lăuda cu faptul că, spre deosebire de alte formaţii, n-au făcut Liga I de râs în Europa.

Într-un sezon în care Viitorul lui Hagi a dat-o, din nou, în bară, fiind eliminată de Gent (Belgia) cu scor de tenis, iar Craiova a fost surclasată de AEK Atena (Grecia), CFR a eliminat, pe rând, campioanele din Kazahstan, Israel şi Scoţia! Şi a ajuns atât de aproape de lumea bună a fotbalului, încât, marţi seară, s-a auzit iarăşi imnul Ligii Campionilor pe o arenă din România!

Doar că, spre ghinionul lui Dan Petrescu, acesta a fost nevoit să abordeze o partidă colosală fără doi oameni de bază: Culio şi Vinicius. Dacă despre primul se ştia că va fi indisponibil după o accidentare suferită în returul cu Maccabi Tel Aviv, în schimb, Vinicius s-a „rupt“ la ultimul antrenament dinaintea confruntării cu Slavia. Aşa că în primul „11“ şi-a făcut apariţia Cestor.

Din păcate, cele două absenţe s-au simţit din plin în faţa unei adversare redutabile. Slavia Praga nu doar că a luat eventul în sezonul trecut, dar şi în actuala stagiune e cea mai bună din Cehia! A debutat câştigând categoric Supercupa, iar în acest moment are şase victorii în primele şapte partide oficiale şi conduce în clasamentul primei ligi!

Iar forţa cehilor s-a văzut din plin în prima repriză a duelului cu CFR. Cu Nicolae Stanciu titluar şi cu Alexandru Băluţă pe bancă, Slavia a „desenat“ frumos, etalându-şi calitatea superioară. CFR a ţinut pasul cu Slavia vreo 25 de minute, iar după 27 de minute a avut chiar cea mai mare ocazie a meciului de până atunci! 

Ţucudean a fost aproape de deschiderea scorului, însă portarul Slaviei a trimis în corner. Lovitura de la colţ s-a tranformat însă într-un contraatac rapid pentru cehi care, la rândul lor, au obţinut un corner. De aici a ieşit golul lui Masopust din pasa lui Stanciu după o schemă splendidă.

La pauză, Slavia a condus, meritat, cu 1-0.

Partea secundă a debutat cu o schimbare făcută de Dan Petrescu: Ţucudean a ieşit, făcându-i loc în echipă lui Rondon. Inspirată mutare, fiindcă aproape imediat ar fi putut aduce egalarea pentru CFR! Rondon a profitat de o greşeală din apărarea cehilor, a pătruns în careu şi a lovit bara (51).

CFR a continuat să forţeze şi, după două minute, o centrare a aceluiaşi Rondon a fost respinsă din gura porţii în corner! Au urmat vreo 24 de minute în care Slavia a „îngheţat“ jocul şi a „anesteziat“ ofensiva CFR-ului. Asta până când, după o lovitură liberă trimisă în careu, Omrani a fost faultat de omologul său din atacul Slaviei, nigerianul Olayinka, iar centralul Cuneyt Cakir a arătat, prompt, spre punctul cu var. Acelaşi Omrani a executat penalty-ul, însă Kolar a ghicit colţul şi a păstrat avantajul Slaviei pe tabelă.

S-a terminat 1-0 pentru Slavia Praga, însă calificarea se va decide, miercurea viitoare, în Cehia (ora 22.00).

CITEŞTE ŞI:

CFR - Slavia Praga: Dan Petrescu, interviu exploziv! Cum a comentat penalty-ul ratat de Omrani

VEZI GOLUL MARCAT DE SLAVIA PRAGA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite