Veşti mari de la Paris: organizatorii de la Roland Garros aşteaptă umplerea arenelor până la 60% din capacitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roland Garros 2020 se va juca cu spectatori.
Roland Garros 2020 se va juca cu spectatori.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au reafirmat că ediţia 2020 a celui mai important turneu pe zgură din calendarul de tenis se va juca cu spectatori, începând cu data de 27 septembrie, anunţând şi punerea în vânzare a biletelor, dar şi gradul de ocupare preconizat al tribunelor.

„Numărul de spectatori admişi în arenă va fi de 50%, până la 60% din capacitatea normală. Această reducere va permite respectarea regulilor pentru perioada de pandemie“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Federaţia Franceză de Tenis (FFT).

Biletele se pun în vânzare începând cu data de 9 iulie

FFT a demarat deja procedurile de returnare a banilor pentru toate biletele vândute pentru datele iniţiale ale turneului (mai-iunie 2020), iar pentru noile date, 28 septembrie - 11 octombrie, va pune în vânzare bilete începând cu 9 iulie. În primă fază, vor putea achiziţiona bilete membrii afiliaţi Federaţiei, în timp ce pentru publicul larg vânzarea de bilete va începe o săptămână mai târziu, pe 16 iulie. Francezii anunţă un regim mai lejer de achiziţie a biletelor pentru principalele trei arene ale complexului, astfel încât fanii să poată cumpăra separat bilete pentru fiecare zi. FFT anunţă însă şi că, în funcţie de evoluţia epidemiei, numărul biletelor poate creşte, dar şi unele rezervări ar putea fi anulate, în cazul în care acest lucru se va impune.

Spre deosebire de US Open, organizatorii de la Roland Garros se pregătesc pentru un program complet: calificări şi tablouri principale de simplu şi dublu, competiţii ale juniorilor şi junioarelor, dar şi pentru sportivi în scaun rulant.

Francezii aplică penntru Openul Francez un model similar implementat şi în cinematografe sau teatre. Spectatorii pot veni la turneu în grup de cel mult patru persoane, iar regula generală aplicată va fi aceea de a păstra câte un loc liber faţă de toţi ceilalţi spectatori ce nu fac parte din grup pe terenurile Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen şi Simone Mathieu.

Pe terenurile mai mici, fiecare al doilea scaun va rămâne liber. Vor fi create şi trasee separate de deplasare în complex, pentru a permite respectarea normelor de distanţare fizică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite