Un arbitru de coşmar: Danny Makkelie, care a scandalizat Parisul, a comis-o şi la Euro 2020 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Danny Makkelie
Danny Makkelie

Returul dintre Real Madrid şi PSG, încheiat cu scorul de 3-1 pentru gazde, care s-au calificat în sferturile Ligii Campionilor, a fost umbrit de o decizie controversată luată de centralul olandez.

Cine a crezut că, odată cu apariţia VAR (arbitraj video), discuţiile legate de diferite decizii luate de „cavalerii fluierului“ se vor încheia, ar trebui să vadă ce scandal s-a declanşat, după returul de miercuri seară din optimile Ligii Campionilor: Real Madrid - PSG 3-1.

Pentru că, după cum „Adevărul“ a arătat aici, în minutul 61 s-a petrecut o fază incendiară, care a schimbat soarta calificării. 

Iar omul aflat acum în centrul atenţiei, olandezul Danny Makkelie (39 de ani), nu e la prima decizie extrem de controversată! La data de 5 iulie 2021, centralul batav a fost delegat la a doua semifinală de la Euro 2020: Anglia - Danemarca, 2-1 după prelungiri. Victoria englezilor a venit după un penalty dubios, acordat în minutul 102 al meciului de pe „Wembley“.

Imediat după terminarea partidei, postul ESPN a cerut părerea lui Mark Clattenburg (47 de ani), fost arbitru FIFA. Clattenburg, care e englez, a lăsat de înţeles că penalty-ul a fost acordat prea uşor.

Ce a spus Mark Clattenburg?

*E un penalty extrem de discutabil. E genul ăla de penalty când tu, ca arbitru, trebuie să-ţi pui următoarea întrebare: Oare vrei să decizi soarta unui meci, pe baza unei asemenea decizii?

*Trebuie să vedem pe ce şi-a bazat Danny Makkelie decizia. Dacă a dat penalty pentru intervenţia celui de-al doilea fundaş sau dacă a sancţionat faultul iniţial la piciorul lui Raheem Sterling? Cu siguranţă, asta le-a explicat Danny Makkelie celor aflaţi în camera VAR şi la asta s-au uitat cu atenţie cei de acolo.

*Dacă există contact în careu, la viteza pe care o avea Raheem Sterling, arbitrul, în mod automat, o să dea penalty. Dacă eu aş da un penalty la un meci atât de mare? Nu prea sunt sigur. M-aş întreba dacă vreau să decid meciul cu o asemenea decizie, mai ales că vorbim de un meci atât de important...

*Şi înainte de această fază (n.r. - în prima repriză), Anglia a avut o fază suspectă de penalty, care a fost mai clară, la o intervenţie asupra lui Harry Kane. Acolo a existat un contact mai clar. Acolo a fost un penalty mai clar, comparativ cu ce s-a dat în prelungiri, la Raheem Sterling.

*Când am văzut faza în timp real, în timpul partidei, înainte de reluări, am înţeles de ce s-a dat penalty. Dar aş fi preferat să nu fie dat. Şi într-o asemenea fază, când e un penalty atât de uşor acordat, cei din camera VAR pot recomanda arbitrului să meargă pe margine, să revadă faza pe monitor şi abia apoi să ia o decizie. Odată ce arbitrul a dat acest penalty, nu poate fi catalogată decizia lui drept o greşeală flagrantă pentru că, în mod evident, există un contact acolo, în careu.

VEZI ANALIZA LUI CLATTENBURG ŞI PENALTY-UL DISCUTABIL

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite