Tempestini și Maior, gata să cucerească Roma în Campionatul European de Raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Născut în Italia, Simone Tempestini va reprezenta România în cea de-a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, Rally dy Roma Capitale, care va avea startul festiv chiar la Colosseum. Cel de-al doilea pilot tricolor din lotul național este Norbert Maior, al cărui obiectiv este un nou podium la juniori.

Pentru Tempestini, Raliul din capitala Italiei este competiția preferată din Campionatul European. În precedentele sale două participări, în 2017 și 2020, clujeanul s-a clasat de fiecare dată pe 5 la general, fiind de fiecare dată aproape de o clasare în Top 3.

"Este o onoare și o bucurie să reprezint România în țara mea de origine și să mă lupt cu piloții italieni cu steagul României pe mașină. Sunt foarte curios de cum va fi această probă spectacol de vineri, situată aproape de Colosseum și de Circul Maxim, clar o probă foarte frumoasă pentru spectatori.Sperăm să reușim să menținem un ritm cât mai ridicat și să terminăm cât mai sus în clasamentul general", a spus Tempestini înaintea startului oficial.

Tempestini va concura pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo și îl va avea copilot pe Sergiu Itu, cel care i-a stat în dreapta de fiecare dată la performanțele din ultimii ani. 

În total, 113 echipaje s-au înscris la etapa de la Roma, iar jumătate dintre acestea se vor afla la bordul unor modele R5 sau Rally2, considerate vârful în competițiile continentale. "Nivelul din acest an în ERC este unul incredibil de ridicat și faptul că suntem acolo cu echipajele noastre și că ne batem de la egal la egal ne face sa fim mândri. Mulțumim partenerilor noștri și tuturor fanilor din România care sunt lângă noi tot timpul și care fac posibil acest lucru", a spus Marco Tempestini, managerul Napoca Rally Academy.

Cel de-al doilea echipaj românesc de la etapa europeană va fi format din frații Norbert Maior și Francesca Maior. Cei doi au debutat excelent în sezon, cu un podium în Polonia, iar în Letonia au încheiat pe 7, însă ca super rally după un abandon în prima zi.

Etapa de la Roma va debuta vineri cu prima dintre cele 13 probe speciale, traseul fiind de peste 180 de kilometri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite