„Tarzan” de România, instalatorul campion mondial la culturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România are un campion mondial la culturism
România are un campion mondial la culturism

România are un campion mondial la culturism. Brăileanul Emil Giurgiu a cucerit în weekend aurul la Mondialele Masters de la Tarragona (Spania) la categoria 40-44 ani, sub 80 kg. Colegii l-au poreclit „Tarzan” pentru fizicul spectaculos.

Campion naţional, balcanic şi european în 2019, Emil Giurgiu (44 ani) a reuşit performanţa carierei la Tarragona.  „A fost o competiţie cu nivel foarte ridicat, cu un record de participanţi şi cu sportivi bine pregătiţi. Răsplata a venit raportat la munca depusă”, a precizat Emil Giurgiu.

Drumul spre marele vis nu a fost însă uşor. „Tarzan” practică culturism de 25 ani. „La început era doar un hobby, făceam acasă cu o ganteră şi cu haltere. Apoi în 1995, am început la Sala Polivalentă sub îndrumarea lui Liviu Voicu. Am întrerupt apoi în perioada Armatei, dar am reluat apoi şi de atunci e un stil de viaţă pentru mine.”

Ziua instalator, noaptea în sala de forţă!


Povestea lui „Tarzan” în miniatură este una specială. Este instalator sanitar, centrale şi de gaze de la CUP Dunărea Brăila. Munceşte de la 07.30 la 15.30, apoi merge la sală unde trage de fiare până se închide programul. „După muncă merg direct la sală şi fac antrenamente până la închiderea programului. Mă ajută şi faptul că soţia şi fata sunt alături de mine în sală”.

Soţia, campioană naţională şi balcanică


În familia Giurgiu, culturismul&fitness-ul se mănâncă pe pâine. La 38 ani, Iuliana este multiplă campioană naţională şi balcanică. La Tarragona doamna cu muşchi a fost concurentă, dar şi lider de galerie pentru soţul ei. 

Fata, medaliată la bikini-fitness


Tradiţia merge mai departe în familia Giurgiu. La 18 ani, Alexandra este deja o domnişoară care face ravagii pe reţelele de socializare cu fizicul ei atrăgător. Este medaliată la Naţionale la bikini-fitness şi vrea să le calce pe urme părinţilor. 

„Familia Giurgiu reprezintă un model de urmat în domeniul nostru şi nu numai. Sunt un exemplu că prin muncă şi perseverenţă, îţi poţi realiza visele”, i-a lăudat şi Gabriel Toncean, preşedintele FR Culturism şi Fitness.


Mesaj pentru tineri


„Cu trecerea vârstei, metabolismul este tot mai lent şi alimentaţia trebuie să fie una adecvată. Decât să îţi pierzi timpul pe calculator sau telefon, mai bine mergi la sală. Sportul te întinereşte cu 10 ani!”, este mesajul campionului, care vrea să spargă un record de longevitate. La Tarragona, un culturist japonez de 83 ani, supravieţuitor al celui de Al Doilea Război Mondial, l-a inspirat.

Iubitorii acestui sport vor avea ocazia în 2020 să asiste la al doilea Campionat Mondial de juniori organizat în istorie de România. Competiţia se va desfăşura în octombrie la Târgu-Mureş şi va aduna la start peste 500 de sportivi de pe tot globul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite